Gündem Son gelişmeler... Kafeler, restoranlar, lokantalar ne zaman açılacak?

Son gelişmeler... Kafeler, restoranlar, lokantalar ne zaman açılacak?

25.02.2021 - 11:46 | Son Güncellenme:

Yeni normalleşmenin gündeme gelmesiyle birlikte esnafı da bir heyecan sardı. 1 Mart itibarıyla normalleşme süreci başlarken esnaf "Kafeler, restoranlar, lokantalar ne zaman açılacak? Cafeler açılıyor mu?" sorusunu yoğun şekilde yöneltiyor.

Son gelişmeler... Kafeler, restoranlar, lokantalar ne zaman açılacak

Pandemi sürecinde bir çok esnaf kısıtlamalar nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kaldı. Müşteri ağırlayamayan esnaf ise paket servis yaparak müşterilerine hüzmet verdi. Yeni normalleşmenin konuşulduğu bugünlerde "Kafeler, restoranlar, lokantalar ne zaman açılacak? Cafeler açılıyor mu?" sorusuna cevap aranıyor.

Haberin Devamı

KAFELER, RESTORANLAR, LOKANTALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Koronavirüs önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Kafe, restoran ve lokantaların açılış tarihi ile ilgili net bir tarih verilmezken gözler bir sonraki Kabine toplantısında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı, 1 Mart'tan itibaren başlayacak kademeli normalleşme adımlarına kilitlendi. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, şehirlerdeki ilgili kuruluşlar çalışma yaparken, 7 aydır kapalı olan restoran ve kafelerde de normalleşme mesaisi başladı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) ile Turizm, Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) bakanlıklarla görüşmelerde yol haritasını netleştirecek. Önceki gün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüşen TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, bu hafta içinde Sağlık, Turizm ve İçişleri Bakanlıkları ile bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre, il bazında yapılacak değerlendirmelerden sonra sağlık açısından riskli olmayan illerde restoran ve kafelerin açılması planlanıyor. Bunun için de restoran ve kafelere otellerdeki gibi 'Güvenilir İşletme Belgesi' verilecek.

TÜRES ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belge konusunda işbirliğine gitti. Gerekli şartları sağlayan restoran ve kafelere bu belge verilecek. Önümüzdeki günlerde belge için başvuruların başlaması bekleniyor.