Gündem Sosyal medya takibine özel ekip

Sosyal medya takibine özel ekip

04.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reina’daki saldırının ardından sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından resen soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya takibine özel ekip

Soruşturma kapsamında, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Odabaşı’nın talimatıyla, internetteki suça konu paylaşımların tespiti amacıyla beşi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, beşi de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapanlar arasından 10 kişilik ekip oluşturuldu. Bu ekip, saldırıyı öven ya da saldırı nedeniyle devlet organlarını aşağılayan paylaşımları belirlemek üzere internet taramasına başladı.

Haberin Devamı

‘1729 kişi tutuklandı’

TBMM Genel Kurulu’nda, terör konusunda bilgilendirme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sosyal medyada son altı ayda örgüt propagandası yapan, milletimizin temel hassasiyetlerine dokunan, karşılıklı nefreti ortaya koymaya çalışan her kim varsa bunları savcılıklarımızla beraber takip ediyoruz. Bu konuda 3 bin 847 kişi hakkında işlem yapılmış ve bin 729’u da tutuklanmıştır” dedi.

Gaziantep’te bir kafede internet programı periscope üzerinden yayın yaparak, Reina’daki gibi bir kafeyi tarayacağını söyleyen İlker G. gözaltına alındı. İstanbul Okmeydanı’ndaki bir kahvehanede yaptığı konuşması sosyal medyada paylaşılan Ayşegül Başar ve orada bulunduğu belirtilen Hamit Dışkaya, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı.