Gündem Sosyal mesafeli Hıdırellez kutlaması!

Sosyal mesafeli Hıdırellez kutlaması!

06.05.2020 - 09:20 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geleneksel Hıdırellez kutlaması, Karınca Deresi'nde yapıldı. Corona virüs salgını nedeniyle bu yıl az sayıda vatandaşın katıldığı ve sosyal mesafenin dikkate alındığı kutlamada dilekler tutulup, dereye taş atıldı. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde de Hıdırellez, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle buruk kutlandı.

Sosyal mesafeli Hıdırellez kutlaması

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Burhaniye ilçesinde, asırlardır kutlanan Hıdırellez, bu yıl corona virüs gölgesinde yapıldı. Önceki yıllarda yüzlerce kişinin katıldığı Karınca Deresi'ndeki kutlamaya, bu yıl az sayıda vatandaş katıldı. Sosyal mesafeye dikkat eden vatandaşlar, topladıkları taşları, dilek tuttuktan sonra dereye attı.

Haberin Devamı

Corona virüs salgınının sona ermesi için dilek tuttuğunu söyleyen Mustafa Ceylan, “Ramazan ayında corona virüsten kurtulmak için Allah’ın izniyle dileğimizi diledik. Dualarımızı ettik. İnşallah şu virüsten kurtuluruz" dedi.

Hıdırellez'i yıllardır kutladıklarını ifade eden Sebahat Kaya ise, "Her sene çoluğumuza çocuğumuza sağlık sıhhat, huzur ve iş dileriz. Bu sene virüs var ama biz yine de kutlamamızı yerine getirdik. Virüs var ama, bizi korkutamaz" diye konuştu.

Asuman Sezer de "'Kızımın kazancı bol olsun' dedim. Borçlarımızı ödeyelim dedik. Allah bizi bu zor durumdan kurtarsın dedik" şeklinde konuştu.

Sosyal mesafeli Hıdırellez kutlaması

GELİBOLU'DA BURUK KUTLAMA

Baharın müjdeleyicisi Hıdırellez, Gelibolu ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı olarak kutlandı. Mahalle aralarında vatandaşlar ateş yakıp, üzerinden atladı. Vatandaşlar gün doğarken Hamzakoy ve Feneraltı mevkilerinde sahile indi. Deniz kıyısında toplanan vatandaşlar, taşlarla istedikleri ev ve arabaları yapıp, dilek tutarak dua etti. Daha sonra topladıkları taşları denize attı.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan Zehra Irk Gürel, "Hıdırellez’in bereketine, bolluğuna her zaman inanmışımdır. Yıllardır arkadaşlarımıza buraya gelip, dileklerimizi tutuyorduk. Ama bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle tek başıma gelmek zorunda kaldım. Bu yüzden içim buruk ama, dileklerimiz var" dedi.