Gündem Söyleşiye bilet yerine kitap getirip girdiler

Söyleşiye bilet yerine kitap getirip girdiler

08.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle kentte dayanışma kültürünü artırmanın yanı sıra gençlerin katılımcı ve üretken olmalarını amaçlıyor. Belediyenin üniversiteli gençlere yönelik sürdürdüğü Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, Bir Köy Masalı gibi sosyal sorumluluk projeleri, Havagazı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Söyleşiye bilet yerine kitap getirip girdiler

Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra merkezde sürdürülen kişisel gelişim atölyeleri, kulüp çalışmaları üniversiteli gençlerin sosyal gelişimlerine ve gelecekteki kariyerlerine katkı sağlıyor. Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’nin 2018-2019 döneminin sonlandığı 4 Mayıs’ta Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile Havagazı Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Bilet Değil Kitap Projesi” kapsamında Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğe gönüllü üniversiteli öğrenciler ve “Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı” projesinden faydalanan liseli öğrenciler katıldı. Söyleşiye giriş için bilet yerine toplanan yaklaşık 1000 adet çocuk kitabının, yaz döneminde proje gönüllüsü gençlerle ihtiyaçlı köy okullarına götürülmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Belediyenin liseli gençlerdeki sınav kaygısına yönelik çalışmalar, kişisel gelişim atölyeleri, “Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı” projesi devam ediyor. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve 2019’da Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri’nde en iyi festival ödülünü alan İzmir Gençlik Festivali kapsamında ise her yıl 1500 genç, İnciraltı Kent Ormanı’nda ağırlanıyor. Bu yıl 17-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivale gençlerin katılımı bekleniyor.

Söyleşiye bilet yerine kitap getirip girdiler