Gündem Spastik özürlü genç kuru ekmek yiyor, kümeste yaşam savaşı veriyor

Spastik özürlü genç kuru ekmek yiyor, kümeste yaşam savaşı veriyor

19.12.2008 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

Spastik özürlü genç kuru ekmek yiyor, kümeste yaşam savaşı veriyor

İZMİR'in Torbalı İlçesi'ne bağlı Korucuk Köyü'nde tam bir aile dramı var. Doğuştan spastik özürlü 31 yaşındaki Nuri Bozan, kümeste yaşam savaşı veriyor. Nuri Bozan'ın annesi 60 yaşındaki Emine Çiftçi de çaresizlik içinde kıvranıyor.
Nuri'nin dramı 10 yıl önce babası Osman Bozan'ın, yaşadıkları Buca İlçesi'nde ölmesiyle başladı. Osman Bozan'ın ölümünden sonra annesini kandırarak babasından kalan zeytin ağaçlarını satan diğer oğlu Kadir Bozan onları kapı dışı etti. Spastik özürllü oğluyla ortada kalan Emine Çiftçi, dilencilik yaparak çöplerden ekmek, giyecek toplayarak yaşam savaşı vermeye başladı. Emine Çiftçi, bir süre sonra spastik özürlü oğlu Nuri'yi yanına alarak Torbalı'nın Korucuk Köyü'ne geldi. Burada köy muhtarı Fikret Hançer ve köy halkının yardım ettiği Emine Çiftçi, oğluna bakar umuduyla odunculuk yapan Mehmet Çiftçi'yle evlendi.
Durumu her geçen gün kötüye giden, konuşamayan, bacaklarında ve sırtında derin yaralar oluşan Nuri Bozan, son olarak tek odalı evde yaşayan annesi ve üvey babası tarafından, bir kümese konuldu. Altına eski bir yatak, başının altına kirden görünmeyen yastıklar konulup, üzerine de eski bir yorgan örtülen talihsiz Nuri, tek gıdası kuru ekmeği yiyerek, yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
Çaresizlik içindeki anne Emine Çiftçi de ilgililere seslenerek, kendilerine oğlunu en azından rahatlacak bir yardım eli uzatılmasını istedi.