Gündem SPK’dan suç duyurusu

SPK’dan suç duyurusu

29.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sanal oyun ‘Çiftlik Bank’ ve bağlantılı olduğu şirketler hakkında suç duyurusunda bulundu.

SPK’dan suç duyurusu

SPK’dan yapılan açıklamada, ‘Çiftlik Bank’ adı altında www.ciftlikbank.com ve www.ciftlikbank.web.tr adresli internet siteleri ve ‘Çiftlik Bank’ ile ilişkili olduğu anlaşılan Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Tic. Ltd. Şti., Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat Petrol Tarım ve Hayvancılık Turizm Ticaret Limited Şirketi ve Famegame Software Ltd. unvanlı şirketlerce yürütülen faaliyetlerin incelendiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Mağduriyet doğabilir’

Açıklamada şöyle denildi: “İncelede Çiftlik Bank adlı oyun platformunun internet siteleri ve sosyal medyada kullanıcılara yüksek getirilerin vadedildiği, yüksek getirinin kaynağı olarak hayvancılık sektöründe yapılan yatırımların gösterildiği, ancak söz konusu şirketlerin de zarar ettiği görüldüğünden, yüksek ödemelerin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı, çok sayıda kişiden hayatın olağan akışına uygun olmayacak şekilde yüksek getiri taahhüdüyle para toplanmasının Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 80. maddesi ile kurulması yasaklanmış ‘piramit satış sistemini’ bünyesinde barındırması ve hileli davranışlar yoluyla sisteme para aktaran şahısların zarara uğratılabileceği ve ileride büyük mağduriyetlere yol açabileceği hususları dikkate alınarak başsavcılığna suç ihbarında bulunulmasına karar verilmiştir.”

Haberin Devamı

Çiftlik Bank CEO’su şirketi devretti

Binlerce kişinin para yatırdığı sanal oyun Çiftlik Bank’ın CEO’su ve sahibi olan 25 yaşındaki Mehmet Aydın, şirketteki hisselerini ağabeyine devretti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da inceleme başlattığı Çiftlik Bank’ı devreden Aydın, şirketle tüm bağını bitirdi.

Eski ortak oldu!

15 milyon TL sermayeli ‘Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi’, İstanbul Ticaret Odası’nda Mehmet Aydın adına kayıtlıydı.
Aydın şimdi kayıtlarda şirketin eski ortağı olarak görünüyor. Aydın’ın bu şirkette sahip olduğu hissenin tamamını ağabeyi Fatih Aydın’ın Kıbrıs merkezli şirketine devrettiği öğrenildi. Kurdukları sanal sistemle yüksek kar vaadi karşılığı para toplayan Çiftlik Bank, Bursa’daki şirket merkezini 23 Ekim’de İstanbul’a taşımıştı.