Gündem SSK hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

SSK hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

26.08.2015 - 09:53 | Son Güncellenme:

SSK prim borcunuzu SGK hizmet dökümünü alarak kolayca öğrenebilirsiniz. E-Devlet şifresi alarak SGK hizmet dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü almak ve SSK prim borç sorgulama işlemleri hakkına detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK hizmet dökümü nasıl sorgulanır

Son yıllarda çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydeden bilişim ve haberleşme sistemi sayesinde, artık birçok işimizi daha rahat şekilde yapar olduk. Öyle ki artık sadece internete giriş yaparak, dilediğiniz işleminizi çok kısa bir zaman içerisinde yapabilmektesiniz. Aklımıza gelen hemen her işimizi internet aracılığı ile yapabildiğimiz gibi, kamu ile ilgili birçok işimizi de internet aracılığı ile yapabilmekteyiz.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sizler için hazırlamış olduğumuz bu haberde, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanmış olan bir takım faaliyetlerden ve nasıl hizmet sunduklarından bahsedeceğiz. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenlenen bazı Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden aşağıda anlatmış olduğumuz gibi bahsedebiliriz.

SGKHizmet DökümüSorgulama

Bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması ve uygulaması olan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi, internet aracılığı ile oldukça pratik bir şekilde yapılabilmektedir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapabilme için, sigortalı olarak bir işte çalışmak gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmak için ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısında bulunan üç sigorta kolundan birine bağlı olarak çalışmaya devam etmek durumu gereklidir.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü aslında, sigortalı olarak çalışan kişilerin, ilk iş günlerinden başlamak sureti ile, emeklilik tarihine kadarki süreç içerisinde, yapmış oldukları hizmetlerin bilgisinin yer aldığı yazılı bir sistemdir. Üstelik SGK hizmet dökümü işlemleri aracılığı ile bu bilgilere ulaşmanız çok pratiktir. Çünkü internet üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

Buna göre, internet üzerinden online olarak yapılan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır;

İnternet aracılığı ileSGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Haberin Devamı

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama

Bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması ve uygulaması olan SGK sorgulama işlemi, internet aracılığı ile oldukça pratik bir şekilde yapılabilmektedir. SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek için, sigortalı olarak bir işte çalışmak gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmak için ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısında bulunan üç sigorta kolundan birine bağlı olarak çalışmaya devam etmek durumu gereklidir.

SGK sorgulama aslında, sigortalı olarak çalışan kişilerin, bir takım bilgilerinin yer aldığı yazılı bir sistemdir. Sigortalı olarak çalışan kişilerin; prim miktarlarının ne olduğunun bilgisi, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisi, toplam gün sayılarının bilgisi ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi gibi bilgilerinin bulunduğu SGK sorgulama uygulamasına giriş yapabilmek oldukça pratiktir.Çünkü internet üzerinden SGK sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Buna göre, internet üzerinden online olarak yapılan SGK sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır;

İnternet aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulama

Bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması ve uygulaması olan SSK (4A) sorgulama işlemi, internet aracılığı ile oldukça pratik bir şekilde yapılabilmektedir. SSK (4A) sorgulama işlemlerini yapabilmek için, sigortalı olarak bir işte çalışmak gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmak için ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısında bulunan üç sigorta kolundan birine bağlı olarak çalışmaya devam etmek durumu gereklidir.

Haberin Devamı

SSK (4A) sorgulama aslında, sigortalı olarak çalışan kişilerin, bir takım bilgilerinin yer aldığı yazılı bir sistemdir. Sigortalı olarak çalışan kişilerin; prim miktarlarının ne olduğunun bilgisi, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisi, toplam gün sayılarının bilgisi ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi gibi bilgilerinin bulunduğu SSK (4A) sorgulama uygulamasına giriş yapabilmek oldukça pratiktir. Çünkü internet üzerinden SSK sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

Buna göre, internet üzerinden online olarak yapılan SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır;

İnternet aracılığı ile SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.