Gündem SSK Prim Gün Sorgulama ve SGK Hizmet Dökümü Alma

SSK Prim Gün Sorgulama ve SGK Hizmet Dökümü Alma

01.04.2015 - 08:57 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK hizmet dökümü alarak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümünü şifreli ve şifresiz olarak almak mümkündür. Şifreli ve şifresiz olarak SGK hizmet dökümü nasıl alınır haberimizde detaylı olarak bulabiliriniz.

SSK Prim Gün Sorgulama ve SGK Hizmet Dökümü Alma

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan üç kurum yer almaktadır. Bu üç kurum eskiden ayrı ayrı birbirinden bağımsız kurumlardı. Ama sonradan her üçü de SGK çatısı altında toplanmıştır. Bu durumda, SSK yeni adı ile 4A, BAĞ-KUR yeni adı ile 4B ve Emekli Sandığı yeni adı ile 4C şeklinde yeniden düzenlenmiş ve her üçü de SGK’nın çatısı altında toplanmıştır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Şimdi SGK hizmet dökümünün ne olduğundan bahsedelim. SGK hizmet dökümü işlemi, bu üç kurum için de aynı şekilde işleyen bir uygulamadır. SGK hizmet dökümü, çalıştığınız süreç boyunca yapmış olduğunuz hizmet bilgilerinizin, kronolojik olarak düzenlendiği bir uygulamadır. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü öğrenme işlemi hemen hemen herkesin bildiği gibi, SGK’nın her üç kurumu için, farklı metotlar kullanılarak yapılabilmektedir.Bu iki yöntem aşağıda anlattığımız hali ile şu şekildedir;

1. E-devlet sistemine giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü öğrenilmesi,

2. ESGM sistemine giriş yapılarak ve burada her hangi bir şifre kullanılmadan yapılan hizmet dökümü öğrenilmesi işlemleridir.

Haberin Devamı

Başlangıç olarak, e-devlet sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan hizmet dökümü işleminin nasıl yapıldığından bahsedelim. Bu durumda, e-devlet şifresi ile yapılan hizmet dökümü öğrenilmesi için, yapmanız gereken aşamalar, aşağıda anlatıldığı şekli ile şöyledir.

v Öncelikli işlem olarak, e-devlet resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

v Daha sonraki aşamada burada yeni açılan sayfanın sağ üst tarafında ve sol tarafında yer alan veE-Hizmetlerşeklinde düzenlenmiş alanlardan birine geliniz.

v Ardından, burada yeni açılan sayfanın sol tarafında yer alan ve harflerin bulunduğu katalogdan ‘S’ harfine geliniz.

v Devamında, bu işlemin ardından,S harfi ile çıkan seçeneklerdenSosyal Güvenlik Kurumu’seçeneğine geliniz.

v Daha sonraki aşamada açılan alanda, SSK (4A)’, BAĞ-KUR (4B)’ ve Emekli Sandığı (4C)’şeklinde düzenlenmiş olan başlıkları göreceksiniz.

v Bu aşamanın devamında, düzenlenmiş olan bu kurumlar içinden, kendinizin bağlı olarak çalıştığı kurum için düzenlenmiş olan hizmet dökümünü seçiniz.

v Daha sonra sayfada yer alan, T.C kimlik numarası’ve e-Devlet şifresi’yazan bölümleri de doldurunuz.

v En son aşama olarak ise, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için kişisel bilgilerinizi sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere giriniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden, E-Devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinden bahsettikten sonra, şimdi de diğer yöntem olan ESGM sistemi üzerinden, şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinden bahsedelim. Bu durumda ESGM sistemi üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi aşağıda anlatıldığı şekilde yapılabilir. Buna göre;

· Öncelikli işlem olarak, ‘esgm.sgk.gov.tr’ adresine giriş yapınız.

· Bu aşamayı yaptıktan sonra burada açılan yeni sayfanın sağ üst bölümünde yer alan ve‘E-SGK’şeklinde düzenlenmiş olan alana geliniz.

· Daha sonra, gelmiş olduğunuz bu sayfada, ‘E-Hizmetler’ başlığı yer almaktadır.

· Daha sonra bu işlemin devamında, gelinen bu başlık altında yer alan ve‘E-Hizmetler Uygulaması’şeklinde düzenlenmiş olan alana giriş yapınız.

· Devamında açılan bu yeni sayfada ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan bir tablo yer almaktadır.

Haberin Devamı

· Karşınıza gelen bu tablodaki‘T.C’ seçeneğini işaretleyiniz.

· Hemen ardındaki aşamada ise, karşınıza açılacak olan yeni sayfada yer aşan ve‘T.C Kimlik Numarası’, ‘İl’, ‘Doğum Yılı’, ‘Cilt Numarası’ve Güvenlik Kodu şeklinde düzenlenmiş olan alanları göreceksiniz.

· Daha sonra, bu işlemin devamında bu düzenlenmiş olan alanları doldurunuz.

· Burada yer alan doldurmanız gerekli olan alanları doldurmanızın hemen ardından, ‘Bilgileri Sorgula’ seçeneğine tıklayınız.

· Hemen devamında, son aşama olarak, bu sayfanın üst tarafında yer alan kurumlardan, işlem yapmak istediğiniz, yani kendi bağlı olduğunuz kurumunuzu seçinizve devamında hizmet dökümü bilgilerinizi öğreniniz.

Sizlerin de gördüğü üzere, bu şekilde anlattığımız gibi yani, ister e-devlet sistemine giriş yaparak, e-devlet şifrenizi kullanarak, isterseniz de, ESGM sistemine giriş yaparak, şifre kullanmadan, hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilirsiniz ve hizmet dökümü bilgilerinizi bu şekilde elde edebilirsiniz.