Gündem ‘Suçlu iade etmeyen ülkeler’i araştırmış

‘Suçlu iade etmeyen ülkeler’i araştırmış

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbol dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 21 kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Seçil Erzan ile çantacısı olarak bilinen Ali Yörük, Atilla Yörük ve Nazlı Can’ın cep telefonu incelemesine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

‘Suçlu iade etmeyen ülkeler’i araştırmış

İnternet arama geçmişi çıktı

Haberin Devamı

Dava dosyasına eklenen rapora göre; Seçil Erzan’ın 15 Mart ve 7 Nisan 2023 tarihleri arasında internette, “Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023”, “İsviçre suçlu iadesi”, “Suçlu iade etmeyen ülkeler” şeklinde aramalar yaptığı tespit edildi. Erzan’ın aynı tarihlerde ayrıca “Hangi ilaç öldürür?”, “İntihar çeşitleri”, “Fare zehri insanı kaç saatte öldürür?”, “Nasıl intihar edilir?” ifadeleriyle de aramalar yapıldığı belirlendi.

‘Şimdi hocayı arıyorum’

Erzan’ın cep telefonundan silinen, ancak daha sonra geri getirilen fotoğraflar da rapora girdi. Fotoğraflarda Erzan’ın kullandığı ajandada “Atilla”, “Ali”, “Nur”, “Nazlı”, “Hoca”, “F.T.” gibi isimlere yaptığı ödeme kayıtları ve senetlerin olduğu görüldü. Raporda, 7 Nisan 2023’te müşteki Volkan Bahçekapılı ile sanık Erzan arasında gerçekleşen konuşmaların devamında Bahçekapılı’nın Erzan’a “Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum” mesajına da yer verildi.

Haberin Devamı

Telefon kayıtlarını silmişler

Raporda, Ali Yörük ve Atilla Yörük’ün 9 Nisan 2023’ten itibaren telefonlarını kullanmaya başladıklarının belirlendiği, sanıkların telefon değiştirme ya da sıfırlama işlemlerini anlaşıp birlikte yapmış olabileceklerinin tespit edildiği değerlendirildi. Sanıkların telefonlarında 9 Nisan 2023’ten öncesine ait çok az sayıda veri olduğu bildirilen raporda, Atilla Yörük’ün üç kişiye “Telefonu değiştirdim” mesajını gönderdiğine işaret edildi.