Gündem Sucu’nun alınması toplu istifa getirdi

Sucu’nun alınması toplu istifa getirdi

28.12.2010 - 01:40 | Son Güncellenme:

TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Sucu’nun görevden alınmasına tepki gösteren kadınlar Ayşe Sucu başkanlığında yeni bir örgütlenmeye gidiyor

Sucu’nun alınması toplu istifa getirdi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu ve komisyon üyesi 28 kadın; Mehmet Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanmasından sonra Merkez Müdürü Ayşe Sucu’nun görevden alınmasına tepki göstererek, görevlerinden toplu olarak istifa etti.
Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, dün düzenlediği basın toplantısında, Sucu’nun 1996’da 15-20 kadınla yola çıktığını ve merkezi 12 bin üyesiyle Türkiye’nin en güçlü kadın kuruluşu haline getirdiğini anlattı.
Sucu’nun görevden alınması konusunda, “Yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler dikkate alınarak, ya bu yeni yapılanmaya onunla devam edilmesini ya da taltifen ve takdiren yeni bir göreve atanmış olmasını arzu ederdik” diyen Karabulut, Sucu başkanlığında yeni bir örgütlenmeye gideceklerini anlattı.

Haberin Devamı

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak ise Sucu’nun görevden alınmasının “birtakım çevreler tarafından abartıldığını, bildik medyanın bir bardak suda fırtınalar koparmak istediğini” belirterek, “Yaptığı açıklamalar ve takındığı tutumlarla her zaman dinimizin söylediklerine ve teşkilatımızın yapısına aykırı bir duruş sergilemiştir” dedi.
Birtakım çevrelerin, “İslam’ı onların istediği gibi yorumlaması” nedeniyle Sucu’ya sahip çıktıklarını öne süren Şenocak, “İslam hiç kimseye göre değişmez, hiç kimse haddini aşarak İslam’ı kendine göre yorumlamasın. Yeni yapılanma döneminde gerçekleşen bu değişiklikleri çok olumlu buluyoruz. Sendika olarak bu değişikliklerin sonuna kadar destekçisi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sucu’nun alınması toplu istifa getirdi

Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Ayşe Sucu,
‘Benazir Butto’ tarzı taktığı başörtüsüyle . / Fotoğraf: Altan Burgucu

CHP’li Köktürk, görevden alınmayı Meclis’e taşıdı
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ayşe Sucu’nun görevden alınmasını Meclis gündemine taşıdı. Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “Sayın Ali Bardakoğlu’yla başlayan süreç ve son istifalar birlikte değerlendirildiğinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda giderek radikalleşen bir İslam düşüncesi mi var? Yine son istifalar göz önünde tutulduğunda ‘başörtüsü dinin emri değildir’ diyen herkesin yoğun baskı altında olduğu sonucu mu ortaya çıkmaktadır?”
ANKARA Milliyet