Gündem Sufle nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?

Sufle nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?

19.04.2018 - 12:03 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde adından sıkça söz edilen ve lezzetli tadıyla herkesin hayran olduğu sufle nasıl bir tatlıdır? Yoğun çikolatalı kıvamı ve üzerine serpilen pudra şekeri ile görünümü bile iştah açan bu tatlının yapımı sanıldığı kadar zor değildir. İşte pratik sufle tarifi...

Sufle nasıl yapılır püf noktaları nelerdir

Bildiğimiz şerbetli ve sütlü tatlı tariflerine oranla yapımı çok zor gibi görünen ancak dünyanın belki de en kolay tariflerinden biri olan sufle çocuklardan yaşlılara her yaş grubunun favorisi. Yoğun bir şekilde kakao ve çikolata içeren bu tatlı çikolataseverler için ideal. Ayrıca yanında meyve, sıcak içecekler, soğuk içecekler ve dondurma gibi pek çok alternatifle birlikte ikram edilebilir.

Haberin Devamı

Çikolatanın Adresi: Sufle

Çikolatanın yoğun bir şekilde kullanıldığı sufle tarifi, oldukça kolay. İçerisinde 150 gram çikolata, 2 yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker ya da pudra şekeri, 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, yarım yemek kaşığı toz kakao, biraz tuz, biraz krema ve ekstra pudra şekeri yer alıyor. Malzemeleri kolaylıkla temin edilebilen malzemeler ve yapımı da oldukça basit. İçerisinde yer alan malzemeler sebebiyle pişme süresi oldukça kısa... Hem sıcak hem soğuk tüketilebilen bu tatlı genellikle sıcak tercih ediliyor ve yanında da en fazla vanilyalı dondurma toplarına yer veriliyor.

Sufle Nasıl Yapılır?

Malzemeleri gibi yapımı da bir hayli kolay olan sufleyi yapmak için öncelikle çikolatayı ve tereyağını eritiyorsunuz. Çikolataların yanmaması için ocağın altının kısık olduğundan emin olmanız gerekiyor. Sonrasında ise sufle kapların yağlayarak diğer malzemeleri kapların içerisine koyup 3 dakika boyunca çırpıyorsunuz. Tercihe göre karşımı başka bir kapta çırptıktan sonra da sufle kapları içerisine dökebilirsiniz. Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirmeye bırakınız. Pişen suflelerinizi ister dondurmayla ister kremayla ister pudra şekeri ile isterseniz de daha farklı sıvı şekerlemeler ve benmari usulü soslar ile servis edebilirsiniz. Çikolata tadını yoğun olarak almak için bitter çikolata da tercih edebilirsiniz. Afiyet Olsun!