Gündem Suikastın ardında Yirmibeşoğlu var!

Suikastın ardında Yirmibeşoğlu var!

25.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ahmet Özal, “Turgut Özal 1998’de Başbakan olduğu dönemde düzenlenen suikastın arkasındaki isim Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu. Babam uçak kazasıyla da öldürülmek istendi. Uçak yanarken kapı açılmadı. Kargo kapısından babamı aşağı sarkıttılar” dedi

Suikastın ardında Yirmibeşoğlu var

Ahmet Özal, Habertürk’e yaptığı açıklamada, 1998’de ANAP kongresinde dönemin Başbakanı Turgut Özal’a tetikçi Kartal Demirağ tarafından düzenlenen suikastın arkasındaki isimlerin çok kısa sürede tespit edildiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Babam ülke karışmasın diye bu isimleri açıklamadı. Bunlardan biri de dönemin MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu’ydu. Bu isimlerin hepsi Emniyet ve MİT’in arşivlerinde var. Arşivler açılsın.

Demirağ dua etti
(Amcası Korkut Özal’ın Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili Ergenekon’u işaret etmesine değinerek) Ölümüyle ilgili değil ama eğer arşivler açılırsa babama suikast olayı ile Ergenekon bağlantıları görülecektir. Ölümüyle suikastın birlikte araştırılması gerekir. Çünkü Kartal Demirağ diye bir adam çıkıyor ve 2 sene hapis yiyor, kayboluyor. Babam öldüğü gün Kartal Demirağ gelip dua edip ağladı.”

Kaza süsü verilecekti
Ahmet Özal, CNN TÜRK’te Prof. Dr. Sevil Atasoy’un hazırlayıp sunduğu programda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özal, Turgut Özal’ın uçak kazası süsü verilerek öldürülmeye çalışıldığını belirterek şöyle konuştu:
“İçinde 13 kişinin bulunduğu uçakla Yeşilköy Havaalanı’ndan hareket ettikl. İki elektrik arızası sonrası olaya müdahale edip uçağı geri döndürdüm. Uçak, Büyükada üzerinden manevra yapıp geri dönerken bir kez daha elektrikler kesildi. Sonra kabin içinden duman çıkmaya başladı. Uçak 90 derece aşağıya doğru düşmeye başladı. Pistin ucundan vurduk, lastikler patladı. Her taraf yanıyordu. Fakat kapı açılmadı. Ancak arkadaki kargo kapısından babamı sarkıttılar. Herkes oradan atladı. 2.5 metreden sağını solunu kıranlar oldu. Biz uçaktan uzaklaştığımızda bile hala kulenin haberi yoktu.
Sonra o uçağın mühendisleri geldi fabrikadan. Buldukları şuydu. Uçaklarda benzin tankları kanatlardadır. Buradaki elektrik kablolarıyla ilgili vidalar aşırı sıkılmış. Bu yüzden plastiği erimiş ve kısa devre yapmış. Böyle yeni alınmış bir uçakta böyle şeyler olmaz. Goldstream bu konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Bu uçağın infilak etmemesi yüzde 5. Yüzde 95 infilak etmeliydi’ diye.”

Haberin Devamı

SABRİ YİRMİBEŞOĞLU: Deli saçması
Ahmet Özal’ın iddiası üzerine dün CNN Türk’e konuşan emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, Özal’a suikast düzenlendiği dönemde kendisinin 3. Ordu Komutanı olduğunu, suikastin arkasından da MGK Genel Sekreterliği’ne atandığını belirterek, Özal’ın kendisine suikast düzenleyecek bir ismi MGK Sekreterliği’na atamayacağını ve iddiaların “deli saçması” olduğunu savundu. Kendisinin Özel Harp Dairesi’nde çalışmış olmasının hatırlatılması üzerine 6-7 Eylül olaylarına da değinen Yirmibeşoğlu, olayların arkasında MİT’in olduğunu savundu. Yirmibeşoğlu, “Ben o zaman garip bir teğmendim. Muhteşem bir rezillik oldu o arada. 6-7 Eylül olaylarının arkasında MİT var gibi görünüyor. Mahkeme sonrasında da bu olayları MİT yaptı gibi göründü. O zaman zaten özel harp dairesi yok. 1952’de Seferberlik Tetkik Kurulu vardı” dedi.

Haberin Devamı

‘Saç teli tek başına bir anlam taşımaz’
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümüyle ilgili iddialar üzerine soruşturma yürüttüğü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasına karar vermesinin ardından Özal ailesinin tavrı da tartışma konusu oldu. Aile savcının “mezar açılsın” kararına itiraz etti. Özal’ın mezarının açılmasıyla ilgili hazırlıklar ise devam ediyor. Mezarın ne zaman açılacağına ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı karar verecek. Mezar açılırken aile adına Ahmet Özal’ın mezar başında olacak.

‘Mezar açılsın anlaşılır’
Ahmet Özal, bir basın mensubunun, ”Ailedeki saç telleri ne oldu?” sorusu üzerine de ”Onlar var. Zaten mezar açıldığı zaman saç teli de kemik de hepsi var. Mezar açıldığı zaman saç telinin ne ifade edip etmediği zaten çok daha netleşecek. Hepsi bir araya gelecek.” dedi. ”Siz saçı verdiniz mi?” sorusuna ise Ahmet Özal, ”Hayır, bende değil annemde” yanıtını verdi. Ahmet Özal, ”Savcılıktan bir talep geldi mi?” sorusu üzerine de ”Geldi, onların hepsi zaten verilecek. Fakat o saç telinin verilmesi tek başına bir şey ifade etmediği için mezarın açılmasıyla birlikte daha çok şey ifade edecek” dedi.
MUSA KESLER İstanbul