Gündem Sultanbeyli’de mülkiyet sorunu tarih oluyor

Sultanbeyli’de mülkiyet sorunu tarih oluyor

30.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yıllardır Sultanbeyli halkı için büyük bir sorun olan mülkiyet sorunu tarih oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sultanbeyli Belediyesi’ni ziyaretinden sonra 920 dönümlük hisseli alanın takas işlemi gerçekleştirilerek 400 dönüm için daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalandı.

Sultanbeyli’de mülkiyet sorunu tarih oluyor

İlçede mülkiyet süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlamış ve Erdoğan 25 Mayıs 2015’te ilçeye gelerek 1 milyon 274 bin metrekare hissenin belediyeye devir törenine katılarak halkın sevincine ortak olmuştu.

Takas işlemi yapıldı

Mehmet Özhaseki de Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasının ardından Sultanbeyli’nin mülkiyet sürecini çözmek adına önemli çalışmalara imza atmış, Özhaseki döneminde 1 milyon 906 bin metrekare tapunun kamuya devri gerçekleşmişti. Sultanbeyli’nin yüz yıllık tapu probleminin çözüm aşamasında Sultanbeyli İlçe Tapu Müdürlüğü’nde 920 bin 50 metrekareyi kapsayan hisseli alanın takas işlemi bu süreç içerisinde gerçekleştirildi.

Tutanak imzalandı

Bu süreçte, elinde hisseli tapu bulundurup arazide yeri olmayanların toplamda 920 dönümlük alanı Maliye Hazinesi’ne geçmiş oldu. 920 dönümlük hisseli alanın takas işleminin ardından 400 dönüm için daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalandı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bakanlık üst düzey yetkilileri ve tapu hissedarlarının bulunduğu toplantıda 400 dönüm daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalanarak 100 yıllık sorunda sona yaklaşıldı.

Haberin Devamı