Gündem Sur şehidi geride iki çocuk bıraktı

Sur şehidi geride iki çocuk bıraktı

19.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gün terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Seçkin Çil (29), Ankara Kocatepe Camii’nde dün düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sur şehidi geride  iki çocuk bıraktı

Şehit Astsubay için dün ikindi namazında Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Taziyeleri; caminin avlusunda şehidin babası Ali, annesi Aysel, eşi Beyza, kız kardeşi Büşra ile Ankara Akıncı Hava Üssü’nde görevli kardeşi Astsubay Hüseyin Çil kabul etti. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan, cenaze namazı öncesinde şehidin babası Ali Çil ile bir süre konuştu.
Üniforması ile geldi
Şehidin kendisi gibi astsubay olan kardeşi Hüseyin Çil, üniformasıyla törende saf tuttu. Şehidin annesi, eşi ve kızkardeşinin ayakta durmakta zorlandıkları görüldü. Aile üyleleri naaşın ardından el sallarken, astsubay kardeşi ise asker selamı ile ağabeyini uğurladı. 4 ve 1.5 yaşlarında iki kızı olan şehidin naaşı ikindi namazının ardından Elvankent Mezarlığı’nda toprağa verildi.