Gündem ‘Sürekli operasyon devresine geçildi’

‘Sürekli operasyon devresine geçildi’

10.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör ile mücadelesini artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürdüğünü belirterek, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

‘Sürekli operasyon devresine geçildi’

AYDIN HASAN/ANKARA- Aktürk, teröristlerden 67’sinin Irak’ın, 41’nin Suriye’nin kuzeyinde etkisiz kılındığını belirterek, böylece yılbaşından bugüne kadar söz konusu bölgelerde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 953’e ulaştığını bildirdi. Bakanlık kaynakları, tabloyu değerlendirirken, “Artık sürekli operasyon devresindeyiz” hatırlatmasını yaptı. Bakanlık kaynakları, son haftalarda Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olduğuna ilişkin sorulara, “Bu yaz Irak’ın kuzeyinde kilidin kapatılacağını söylemiştik. Bunun için de Sayın Bakanımızın daha önce ifade ettikleri gibi öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmiştik. Şu anda mücadelemiz belirttiğimiz şekilde devam ediyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Sürekli operasyon devresine geçildi’

AKYA’nın seri üretimine başlandı

Denizaltılarda kullanılan ve milli imkanlarla geliştirilen ağır sınıf AKYA torpidosunun seri üretimine başlandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı doğrultusunda, ROKETSAN tarafından yerli ve millî imkânlarla geliştirilen AKYA Ağır Sınıf Harp Torpidosunun seri üretimine geçildi ve denizaltılarımıza teslimatına başlandı” bilgisi verildi. -ANKARA Milliyet