Gündem Suriye’de provokasyon

Suriye’de provokasyon

13.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferansı’daki konuşmasında, “Muhalefetle, Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından Suriye’nin kuzeyindeki Azez, Afrin, El Bab, Cerablus ve İdlib kentleri ile birçok ilçede protesto düzenledi.

Suriye’de provokasyon

NAMIK DURUKAN Ankara - Protestocular arasına giren provokatörlerin yönlendirmesi ile bazı bölgelerde TSK’ya ait konvoylar taşlandı. Azez’de ki bir grup, muhaliflerin kullandığı Suriye bayrağı ile birlikte Türk Bayrağı’nı yaktı. TSK, şiddet eylemlerinin önüne geçilmesi için Suriye Milli Ordusu ve yerel güvenlik güçleri ile ortak önlemler aldı.

Haberin Devamı

Dışişleri’nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Suriye ihtilafına bakışının değiştiği yönündeki değerlendirmeleri reddetti. Bilgiç, “Türkiye, Suriye’deki krize halkın meşru beklentileri doğrultusunda çözüm bulunması için en çok çaba harcayan ülke olmuştur. Halihazırda, rejimin ayak sürümesi nedeniyle bu süreç ilerlememektedir. Sayın Bakanımızın ifade ettiği hususlar da buna işaret etmektedir. Türkiye, uluslararası toplumun tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde bu ihtilafa Suriye halkının beklentileri doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulunmasına yönelik çabalara güçlü katkı sağlamaya devam edecektir. Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’den Çavuşoğlu’na destek

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarına ilişkin “Şam yönetimi ile diyalog içinde olunması gerçekçi ve doğru bir yol haritasının gereklerindendir. Başından beri savunduğumuz bu çizginin yararının anlaşılmış olması ve bu yönde olumlu adımların atılmaya başlanması memnuniyet vericidir” dedi. - ANKARA Milliyet