Gündem Suriye’de terör hedefleri vuruldu

Suriye’de terör hedefleri vuruldu

13.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde PKK saldırısı sonrasında TSK alarma geçti. Terör örgütlerinin Tel Rıfat’taki askeri faaliyetleri yakın takibe alındı. Bölgedeki silahlı grupların mevzileri obüs topları, füze ve havanlarla vuruldu.

Suriye’de terör hedefleri vuruldu

NAMIK DURUKAN Ankara - Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi Azez’in Mare ilçesinde zırhlı araca PKK/YPG terör örgütü tarafından güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucunda Suriye Görev Gücü’nde görevli iki özel harekât polisinin şehit olması, iki özel harekat polisinin de yaralanması sonrası Türk Silahlı Kuvveteri (TSK), bölgede alarma geçti. Kilis Elbeyli ile Gaziantep Karkamış’taki askeri üsler takviye edilirken, terör örgütü ile Suriye rejim ordusunun Tel Rıfat’taki askeri faaliyetleri yakın takibe alındı. Bölgedeki silahlı grupların mevzileri obüs topları, füze ve havanlarla vuruldu. 

Haberin Devamı

HAREKÂT SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’den kaynaklanan tehditleri yok etme kararlılığını vurguladığı açıklaması yeni bir harekat sinyali olarak yorumlanırken, örgütün TSK ve Suriye Milli Ordusu’na (SMO) yönelik saldırılarını engellemek, bu amaçla Tel Rıfat’ın da bulunduğu Şehba bölgesinde güvenli bir alan oluşturulması için Türkiye’nin sınırlı bir harekâta hazırlandığı öne sürülüyor. Olası harekâtla örgütün Tel Rıfat-Afrin bağlantısını sağlayan koridorların ele geçirilmesinin planlandığı belirtiliyor.

YAKIN TAKİP

Erdoğan’ın “bardağı taşırdı” dediği saldırıların devam etme olasılığına karşı Tel Rıfat ve Afin sınır hattı takviye edildi. Koridor boyunca uzanan mevziler güçlendirilirken, olası saldırılara karşı İHA’larla karşı cepheler yakın takibe alındı. Suriye sınır hattında yer alan Kilis’in Elbeyli ile Gaziantep’in Karkamış ilçesinde askeri birlikler takviye edilirken bölgeye zırhlı araçlar gönderildi. Operasyon timlerinin tetikte beklediği, SMO güçlerinin de terör örgütünün saldırı noktalarına göre mevzilendiği kaydedildi. Bölgede rejim ordusu ve Rusya’nın SMO’ya yönelik saldırılarının da sürdüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

ABD: TÜRKİYE’YE SALDIRILARI KINIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye’de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz” açıklamasını yaptı. Price, günlük basın brifinginde “Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye’de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Price, F-16’larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlarla ilgili Kongre’ye bildirim yapılana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını söyledi. - AA