Gündem Suriye’nin kuzeyinde 14 terörist etkisiz

Suriye’nin kuzeyinde 14 terörist etkisiz

23.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fırak Kalkanı Harekat Bölgesi’nde güvenlik unsurlarına taciz ateşi açan PKK-YPG’li 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye’nin kuzeyinde 14 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Taciz ateşi açan teröristlere misliyle karışılık verildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 14 PKK/YPG’li teröristi ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hâle getirdi” denildi.

Haberin Devamı

Mehmetçik kar-kış dinlemiyor

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesaplarında komandoların zorlu kış şartlarında kar tipi altında dağ zirvelerinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarından görüntü paylaştı. MSB’nin paylaşımında, “Durmadan Yorulmadan!.. Kahraman Mehmetçik; en zorlu şartlarda, en zorlu arazilerde terörle mücadelesine büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyor” denildi.

Jandarmanın dikkati hain tuzağı bozdu

Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbari çalışmalarda, Dargeçit ilçesi Beğendi Mahallesi yolunda arazi arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Arama sırasında taşlar arasına gizlenerek yola tuzaklanmış tahrip etkisini artırmak için 2 kilo piknik tüpü ve 5 kilo çivi ile güçlendirilmiş 25 kiloluk EYP düzeneği tespit edildi. EYP, jandarma ekiplerince kontrollü bir şekilde imha edildi.