Gündem Tacizci amca hakim karşısına çıkıyor!

Tacizci amca hakim karşısına çıkıyor!

28.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mardin’de yeğeni Z.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen ve ailesi tarafından davul zurnayla karşılan Osman Ç. bugün hakim karşısına çıkacak.

Tacizci amca hakim karşısına çıkıyor

 

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Osman Ç.(29) iddiaya göre; 2020 yılında İsviçre’den tatil için Mardin’e gelen 16 yaşındaki öz yeğeni Z.Ç.’ye iki gün boyunca cinsel istismarda bulundu. Z.Ç. durumu anlattığı ablasıyla karakola giderek şikayetçi oldu. Polis ekiplerince gözaltına alınan Osman Ç., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Osman Ç., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. İki ay sonra gelen Adli Tıp raporunda, Osman Ç.’nin odasında sperm örnekleri ve mendilde de Z.Ç.’ye ait kan örnekleri tespit edildi. Bunun üzerine tekrar gözaltına alınan Osman Ç., 2020’nin Eylül ayında tutuklandı. Yaklaşık dört ay tutuklu kalan Osman Ç., yargılandığı davanın 13 Ocak 2021’deki ilk duruşmasında, deliller sabit olmasına ve savcının mağdur lehine mütalaa vermesine rağmen serbest bırakıldı. Osman Ç.’nin, cezaevi kapısında davullu zurnalı kutlamayla karşılanması ise kamuoyunda infial yarattı. 10 aydır serbest olan Osman Ç., 29 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

‘Bu nasıl bir adalet?’

Mardin 5 Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29 Eylül’de gerçekleşecek duruşma öncesi Milliyet’e konuşan genç kızın ablası Pervin Şişman şunları aktardı: “Benim kardeşim bu adam tarafından iki gün boyunca tecavüze uğradı. Adli Tıp raporu kardeşim yaşadıklarını doğruladı ve bu tecavüzü tutuklandı ama sadece 5 ay gibi kısa bir süre hapis yattı. Kız kardeşim hala psikolojik tedavi görüyor. İlaçlarla ayakta duruyor. Bu adam ise aylardır elini kolunu sallayarak serbest bir şekilde geziyor. Bu nasıl bir adalet? Kendisine tecavüz eden bu adamın tahliye edildiğini duyduğunda intihara kalkışmıştı. Biz artık adaletini yerini bulmasını istiyoruz, yeter. Bu tecavüzcü tutuklansın ve en ağır şekilde cezalandırılsın. Kardeşimin de bizim de huzuru için tutuklanması şart.”

Yazarlar