Gündem ‘Tahşiyeciler’ davasında yetkisizlik kararı

‘Tahşiyeciler’ davasında yetkisizlik kararı

06.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda “Tahşiye” davası olarak bilinen, aralarında emekli imam Mehmet Doğan’ın da bulunduğu 40 sanıklı davaya bakan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada mevcut delillere göre suç yerlerinin, sadece kendi yetki alanına girmediğini, İstanbul Adliyesi’nin de yetki alanına girdiğini gerekçe göstererek yetkisizlik kararı verdi.

‘Tahşiyeciler’ davasında  yetkisizlik kararı

Geçen yıl İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yetkisizlik kararı ile gelen tamamı tutuksuz 40 sanıklı davanın ilk duruşması dün Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Dünyevi bir şey değil’
Mahkeme, davanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yetkisizlik kararı ile kendilerine geldiğini hatırlatarak, yetkisizlik konusundaki uyuşmazlığın giderilmesi için dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne göndermeye karar verdi. Mahkeme ayrıca, 5 yıl önce bu davanın soruşturmasını yapan ve 14 Aralık operasyonu kapsamında haklarında soruşturma başlatılan biri tutuklu 5 polisin katılma talebini kabul etmedi. Duruşma sonrası tutuksuz sanıklardan Mustafa Kaplan, bir gazetecinin, “Davanın hangi mahkemeye gitmesini bekliyorsunuz” sorusu üzerine, “Allah’ın mahkemesine. Bu burada olmaz ki, dünyevi bir şey değil” yanıtını verdi.