Gündem Takdir teşekkür kaç puanla alınır? E-Okul takdir teşekkür hesaplama robotu

Takdir teşekkür kaç puanla alınır? E-Okul takdir teşekkür hesaplama robotu

12.04.2018 - 15:37 | Son Güncellenme:

Takdir veya teşekkür belgesi alabilmeniz için belirli bir not ortalamasını tutturmanız gerekiyor. Bunun için derslerinizin ortalaması alınarak bir hesaplama yapılır. Peki takdir veya teşekkür belgesi almak için not ortalamanız kaç olmalı?

Takdir teşekkür kaç puanla alınır E-Okul takdir teşekkür hesaplama robotu

Eğitim hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız mutlaka disiplinli çalışmanız gerekir. Bu sayede hedeflediğiniz noktalara hızlı bir erişim sağlayabilirsiniz. Derslerinize zamanında çalışarak sınavlarda istediğiniz notu alabilirsiniz. Bu sayede üst sınıfa kaliteli bir geçiş yapabilirsiniz. Çalışmalarınızın sonucunda size takdir veya teşekkür belgesi verilir. Bu belgeyi alabilmeniz için belirli bir not ortalamasını tutturmanız gerekiyor. Bu sayede dönem sonunda karneniz ile birlikte bu belge size verilir. Belge belirli not ortalamasını yakalayan herkese okul yönetimi tarafından verilir. Bunun için derslerinizin ortalaması alınarak bir hesaplama yapılır.

Haberin Devamı

E-Okul Takdir Teşekkür Hesaplama

E-okul sayesinde tüm notlarınızı anlık olarak görebiliyorsunuz. Size özel bilgiler ile giriş yaparak tüm bilgilerinizi anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca derslerden aldığınız notlar da e-okul üzerinden yayınlanıyor. Bu sayede daha rahat takip edebilme imkanına sahip olabilirsiniz. E-okul sisteminde yer alan robot sayesinde takdir veya teşekkür alıp alamayacağınızın hesaplamasını yapabilirsiniz. Bu sayede dönem sonunda sizi bekleyen belgeyi rahatlıkla görebileceksiniz.

Takdir veya teşekkür almak için belirlenen not ortalamasını yakalamanız gerekiyor. Eğer not ortalamanız yeterli değil ise bu belgeye ulaşım sağlayamazsınız. Bunun için düzenli çalışma sağlayarak not ortalamanızı arttırmanız gerekiyor. İlk dönem ve son dönem için bu belgeler veriliyor. Bunun için tüm derslerde not ortalamanızı arttırmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Kaç Puanla Hangi Belge Alınır ?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre takdir veya teşekkür belgesinin alınması için gerekli not ortalaması belirlenmiştir. Derslerinden başarı gösteren ve herhangi bir disiplin suçu işlemeyen öğrenciye takdir veya teşekkür belgesi verilir. Not ortalamanız 70 ile 84,99 arasında ise teşekkür belgesi alırsınız. 70 altında not ortalamanız var ise belgeyi alamazsınız.
Takdir belgesini almak istediğinizde ders ortalamanızın 85 ve yukarı olması gerekiyor. Bu sayede takdir belgesini alabilirsiniz. Not ortalamanızı en güncel hali ile e-okul üzerinden görebilirsiniz. Ortaöğretim süresi boyunca en az üç öğretim döneminde takdir belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilmektedir.