Gündem ‘Takside dehşeti yaşadık’

‘Takside dehşeti yaşadık’

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da akıllı telefonlar üzerinden taksi çağırma uygulaması ile çağırdıkları taksici hakkında uygulama üzerinden şikayetçi olan çift, olaydan bir hafta sonra taksicinin saldırısına uğradı.

‘Takside dehşeti yaşadık’

Şikayetin ardından şoför sistemden çıkarılmazken, olayın sosyal medyada yayılmasından sonra uygulama tarafından açıklama yapılarak “Olayı gerçekleştiren sürücüyü sistem dışına çıkarttık” denildi.

‘Sizi burada ezerim’

İstanbul’da 19 Mart’ta Bakırköy’den İncirli’ye gitmek için BiTaksi uygulamasından taksi çağıran bir çift, sosyal medyada yaşadıkları olayı şöyle anlattı: Çift taksideyken yolda kaza yapan 2 araca rastladılar.

Kaza nedeniyle yol kapandığı için B.K. isimli taksici sert bir şekilde “Bu araç kimin?” diye bağırdı. Kaza yapan aracın sahibi “Şu an araçları çekemiyoruz sen yan sokaktan dön” diyerek karşılık verdi. Çiftin ifadelerine göre taksici bunun üzerine “Sizi burda 30 saniyede ezerim’ diye çıkıştı. Şoförün tehdit ettiği kaza yapan şoför ileride bekleyen çevik kuvvet ekiplerini çağırdı ve taksiciden şikayetçi oldu. Taksideki genç çift de taksicinin haksız olduğunu belirtti. Taksiden inen gençler, bu durumu BiTaksi uygulamasına yazarak şikayette bulundu.

‘Sizi takip ediyorum’

Çift 26 Mart günü tekrar BiTaksi uygulamasını kullanarak eve taksi çağırdı. Gelen taksi şoförü, 19 Mart’ta şikayet ettikleri şofördü. İddiaya göre şoför tehditler savurarak “Ben bir haftadır sizi takip ediyordum, yeniden çağırmanızı bekledim, bu araçtan inemezsiniz sizi öldüreceğim” dedi. İstenilen yönün aksine giden şoför “Polisi ararsanız ikinizide öldürürüm” diye konuştu. Şoför bir taksi durağının önünde durdu. Taksi durağının önünde 15 kişilik bir grup bekliyordu. Genç çift araçtan iner inmez arbede çıktı. Taksicinin genç çifte küfür ederek 15 kişilik grup ile birlikte fiziksel müdahalede bulunduğu öne sürüldü. Taksi durağından bıçak alan şoför genç çiftin üstüne koştu, gruptaki diğer kişiler şoförü engelledi.

Haberin Devamı

‘Tedbir alacağız’

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından BiTaksi açıklama yaptı. Açıklamada “Olayın mağduru olan yolcularımız ile konuştuk. Olayı gerçekleştiren sürücüyü sistem dışına çıkarttık. Konuyla ilgili olarak sürücüye karşı hukuki süreci başlatan mağdur yolcularımıza her türlü bilgi, belge ve desteği vereceğiz. Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için gereken her türlü tedbiri alacağız. Olayın mağduru olan yolcularımızın yanında olduğumuzu bildiririz” denildi.