Gündem Taksitle sanat eseri alınabilecek

Taksitle sanat eseri alınabilecek

21.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary İstanbul, 600 sanatçıya ait 3 bini aşkın eserle yarın açılıyor. 102 galerinin yer alacağı fuardaki eserlerin toplam bedeli yaklaşık 120 milyon dolar

Taksitle sanat eseri alınabilecek


Türkiye’nin en kapsamlı Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı olan Contemporary İstanbul (Cİ) yedinci yılında, 22-25 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 16 bin metrekarelik bir alanda, 600 sanatçıya ait 3 bini aşkın eserin izleyiciyle buluşacağı fuarın basın toplantısı dün Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Contemporary İstanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Akbank Private Banking’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı’nın katılımıyla The Sofa Hotel All Arts’ta düzenlendi.
Ali Güreli bu yıl fuarda yurtdışından 57, Türkiye’den 45 sanat galerisinin yer alacağını, sergilenen eserlerin toplam bedelinin ise 100 ila 120 milyon dolar arasında olacağını öngördüklerini söyledi.
Güreli ayrıca yurtdışından 1610 eserin 40 kamyonla taşındığını da belirterek “Çağdaş sanatın yaygınlaşmasını, benimsenmesini ve Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’un merkez haline gelmesini amaçladık. Her yıl artan ilgi gösteriyor ki hedeflediğimiz noktaya ilerliyoruz. Dünya sanat piyasasına yön veren birinci halkadaki 5 bin kişiyi İstanbul’a çekmek en önemli hedefimiz” dedi.

“Fuar koleksiyoner yarattı”
Hasan Bülent Kahraman, İstanbul’un yükselen bir yıldız olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Son on yılda yeni bir koleksiyoner grubu meydana geldi, yeni galeriler ortaya çıktı. Bunların ortaya çıkmasında en önemli faktör Contemporary İstanbul. Fuarın, dünyanın her yerinden galerileri getirerek ortaya koyduğu tablo, İstanbul’daki zenginliği artırmıştır.
İzleyici müthiş bir sanat birikimiyle karşılaşacak. Picasso’dan henüz atölyesinde yeni üretim yapan bir sanatçıya değin... 20. YY.’ın başından bugüne kadar bütün bir sanatçı yelpazesini önünde bulacak fuarı gezenler.”
Saltık Galatalı ise başlangıcından beri Akbank Private Banking olarak Contemporary İstanbul’u desteklediklerini belirterek fuar alanındaki galerilere pos makinesi dağıttıklarını, ziyaretçilerin Akbank kredi kartlarıyla, taksitli olarak sanat eseri alabileceklerini söyledi.

Damien Hirst da var
Bu yıl 70 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen Cİ’de, Marlborough Gallery, Andipa Gallery, Opera Gallery, Haunch of Venison, MaM-Mario Mauroner Contemporary Art, Galerie Michael Schultz’un da aralarında bulunduğu dünyanın önemli galerileri yer alıyor.
Cİ’de dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarından Andreas Gursky, Time dergisinin 2012’nin en önemli 25 keşfi arasında 1 numarada gösterdiği Berndraut Smilde, geçtiğimiz senelerde de fuarda yer alan Jan Fabre, Tony Cragg, Marlborough Gallery tarafından temsil edilen Magdelana Abakanowicz, Fernando Botero, Opera Gallery sanatçılarından Anish Kapoor, Keith Haring, Andipa sanatçılarından Damien Hirst, Roy Lichtenstein, Andy Warhol ve Banksy’nin çalışmaları görülebilecek.