Gündem Talât Halman Ödülü’nün sahibi Ülker İnce oldu

Talât Halman Ödülü’nün sahibi Ülker İnce oldu

10.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şair, yazar, çevirmen, akademisyen, diplomat kimliklerinin yanı sıra Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı da olan Talât Halman’ın anısına verilen ödülün bu yılki sahibi Ülker İnce

Talât Halman Ödülü’nün sahibi Ülker İnce oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) , Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’nün dördüncü sahibini önceki gün yaptığı bir basın duyurusuyla açıkladı.

Haberin Devamı

İKSV’nin nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek amacıyla başlattığı ödül, 2008’den aramızdan ayrıldığı 2014’e kadar İKSV Mütevelliler Kurulu Başkanlığını yürüten, Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talât Sait Halman’ın anısını yaşatıyor.
Ödülün Doğan Hızlan başkanlığındaki; yazar, çevirmen ve eleştirmen Sevin Okyay, yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, yazar ve çevirmen Yiğit Bener ile yazar ve çevirmen Kaya Genç’ten oluşan Seçici Kurulu 20 bin TL değerindeki 2018 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’nü, Alberto Manguel’in ‘Dönüş’ adlı novellasını İngilizce aslından Türkçeye çeviren Ülker İnce’ye takdim edecek.
Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Seçici Kurulu ayrıca, Mark Z. Danielewski’nin ‘Yapraklar Evi’ni Türkçeye çeviren Gökhan Sarı ’ya da bir Jüri Özel Ödülü vermeye karar verdi. İKSV bir defaya mahsus olmak üzere verdiği Ahmet Cemal İlk Çeviri Ödülü’nün kazananları ise Juniçiro Tanizaki’nin ‘Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın’ adlı romanını Japonca aslından Türkçeye çeviren Sinan Ceylan ve José Eduardo Agualusa’nın ‘Unutmanın Genel Teorisi’ adlı romanını Portekizce aslından Türkçeye çeviren Sevcan Şahin oldu.

Haberin Devamı

Munch’un ‘Çığlık’ı İngiltere’de

Sanat tarihinin en özgün isimlerinden Norveçli ekspresyonist ressam Edvard Munch’un en ünlü eseri ‘The Scream’ tablosunun nadir bulunan bir litografi baskısı sanatçının İngiltere’de düzenlenecek sergisinde yer alacak. Sergi son 45 yılda İngiltere’de düzenlenen en kapsamlı Munch sergisi olma özelliğini taşıyor. ‘Edvard Munch: Love and Angst’ adlı sergi British Museum’da nisanda gerçekleştirilecek. Serginin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. l KÜLTÜR SANAT