Gündem Talas’tan Elbistan’a dayanışma ziyareti

Talas’tan Elbistan’a dayanışma ziyareti

06.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Elbistan’da inşa ettikleri Talas Kent Yaşam Alanı’nda depremzedelerle bir araya geldi.

Talas’tan Elbistan’a dayanışma ziyareti

Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de yer aldığı dayanışma ziyaretinde her yaştan depremzede vatandaş Başkan Yalçın’a sevgi gösterisinde bulundu. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün de eşlik ettiği ziyarette alanı gezerek depremzedelerle sohbet eden Başkan Yalçın’a özellikle çocukların ilgisi büyük oldu.

Haberin Devamı

‘Helali hoş olsun’

Ziyaret sırasında vatandaşlara hitap eden Başkan Yalçın, seçim sonrası depremzedelere yönelik olumsuz uygulama ve mesajlara atıfta bulunarak depremin ilk anından itibaren Kahramanmaraşlıların yanlarında olduklarının altını çizdi.Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Yalçın, “Sizler gibi depremi yaşamış insanların karşısında konuşmak zordur. Allah, o acıyı bir daha göstermesin. Depremin ilk anından itibaren size hizmet etmeye çalıştık. Sizlere harcadıklarımızı, sizler için yaptığımız işleri söylemek aklımızın ucundan bile geçmez. Hepsi helali hoş olsun.  Hatta burada konteyner kenti bitirip giderken ‘siz hakkınızı helal edin’ dedik. Yapılanlar kardeşin kardeşe söyleyeceği şeyler değildir.” dedi.

Haberin Devamı

‘Talas Belediyesi, bizimle hemhal oldu’

Programda konuşan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz de Talas Belediyesi’nin ve Başkan Yalçın’ın kendileriyle hemhal olduğunun altını çizerek ilk günden itibaren Talas’ın desteğini gördüklerini söyledi.

Başkan Gürbüz, şöyle konuştu: “Allah onlardan razı olsun. Özellikle Talas Kenti bir yaşam alanı haline getirdiler ve sonrasında burada yaşayan kardeşlerimizin tüm dertleriyle hem hal olmak gibi bir görev edindiler. Buradan Talas Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Burası Talas Belediyemizin gayret ve çabalarıyla meydana geldi. Kardeşlik yoklukta belli oluyor. Talas bizim kardeşimiz. Sizler adına ben tekrar teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.”

Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği programda vatandaşlara sucuk ekmek ikramında bulunuldu.

Başkan Yalçın programda ayrıca bölgede ticaret yapan esnafı ziyaret ederek ihtiyaçlarını sordu, alışveriş yaparak hayırlı işler diledi.

Depremzedelere bayram hediyeleri yolladılar

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Belediyesi’nin Elbistan’da inşa ettiği Talas Kent Yaşam Alanı’ndaki depremzedelere bayram hediyesi gönderdi. Bisiklet, forma, futbol topu ve çikolatan oluşan hediyeyi alan Talas Kent sakinleri Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nda da depremzedeleri unutmayan Başkan Yalçın, Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ndeki depremzede çocukların yüzünü güldürdü. Çocuklara bisiklet, forma ve futbol topu hediye eden Başkan Yalçın, ailelere de çikolata göndererek bayramlarını tebrik etti.

Başkan Yalçın, bizleri çok mutlu etti

Hediyelerden ötürü mutlu olduklarını ve Başkan Yalçın’ın bir kez daha yüzlerini güldürdüğünü ifade eden depremzedeler Başkan Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

Duyduğu memnuniyeti dile getiren Talas Kent sakini Halil İbrahim Kıral, ‘Mustafa Başkan bizi hiç unutmadı, eli sürekli üstümüzde. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

Talas’tan Elbistan’a dayanışma ziyareti

Afet Bilgi Sistemi kuruluyor

Deprem gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmeyen Talas Belediyesi, afet öncesi, afet anı ve sonrasındaki kriz yönetimi için Talas Belediyesi Afet ve Kent Bilgi Sistemi kuruyor. Aralarında Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Tapu Kadastro Harita Dairesi Başkanı İbrahim Cankurt, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Ulutabanca, harita mühendisi Sedat Bakıcı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Muammer Tün, Bünyan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Deniz Güney, Talas Belediye Başkan Yardımcısı Etem Mezgitli ve harita mühendisi Bora Akkaya gibi bilim insanları ile teknik elemanlar ve belediye görevlilerinden oluşan kurul bir araya geldi.

Haberin Devamı

Toplantıda deprem, sel, yangın, fırtına gibi doğal afetlerde etkin hareket edilebilmesi için Talas Belediyesi Afet Kent Bilgi Sistemi Kurulması için yol haritası çizildi. Bu kapsamda Talas Belediyesi 3 boyutlu veri sistemi pilot bölge olarak seçilerek çalışmalara başlandı.

Talas’tan Elbistan’a dayanışma ziyareti

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her türlü afet için önceden yapılması gereken hazırlıkların önemine değinerek, “İyi bir afet bilgi sistemin yolu iyi bir kent bilgi sisteminden geçiyor. Tek bir ekranla ulaşılabilecek ilçemizin 3 boyutlu haritalarıyla afete yönelik tüm riskler analiz edilip afet anında ve sonrasında krizi yönetebileceğiz. Bu sistemle bütün devlet kurumları tek bir sistemde toplanarak afette hızlı ve koordineli bir çalışma sağlanacak. İnşallah Türkiye’ye örnek bir iş yapmış olacağız. Bizim bu yapacağımız iş Türkiye’de belki de bir kıvılcım olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.