Gündem Tarçın ve bal mucizeleri

Tarçın ve bal mucizeleri

04.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Faydaları saymakla bitmeyen bal ve tarçın birçok hastalığa iyi geliyor. Sindirim sistemini düzenleme ve enfeksiyonların önüne geçebilme ise muhteşem ikilinin mucizelerinden yalnızca ikisi

Tarçın ve bal mucizeleri

Dünya üzerinde bütün kültürler tarafından kabul edilmiş iki besin maddesi bal ve tarçın. Bu ikili bir araya geldiğinde ise ortaya çok daha mucizevi bir karışım ortaya çıkıyor. İşte bal ve tarçının saymakla bitmeyen faydaları:

Haberin Devamı

Kireçlenme, eklem iltihabı: Günde iki kez, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını sıcak bir suyun içerisine döküp bolca karıştırdıktan sonra tüketin. Eğer bunu düzenli hale getirirseniz, eklem ağrılarında ve kireçlenme sorununda iyileşme belirtilerine hemen rastlamak mümkün.

İdrar yolları enfeksiyonları: İki çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı balı sıcak suyla karıştırarak tüketmek, idrar yollarındaki enfeksiyonları temizlemeye yardımcı olur.

Kolestrol: İki yemek kaşığı bal ve üç çay kaşığı tarçını sıcak suyla karıştırıp için. 2 saat içerisinde kan şekerindeki kolestrol değerinde yüzde 10 azalma göreceksiniz.

Soğuk algınlığı: Bir yemek kaşığı sıcak balı, çay kaşığının dörtte biri kadar doldurulmuş tarçınla karıştırın. Bu karışımın, üç gün boyunca düzenli olarak kullanımı sinüsleri temizler, kronik nezleyle savaşır.

Haberin Devamı

Kalp hastalıkları: Bal ve tarçını karıştırıp sabah kahvaltılarında ekmeğe sürerek tüketmek arterlerdeki kolestrol seviyesini azaltırken, kalp krizinden korunmanıza yardımcı olur.

Mide hastalıkları: Mide ağrısı ve spazm tedavilerinde önemli bir etkisi olan tarçın ve bal, ülser tedavisinde de sıkça başvurulan bir yöntemdir.

Bağışıklık sistemi: Her gün tüketildiği takdirde tarçın ve bal bağışıklık sistemini güçlendirirken, bakteri ve virüs tehlikelerine karşı da koruma sağlar.

Sindirim bozukluğu: Yemeklerden önce yutulan iki çay kaşığı bal ve tarçın, mide asidini alır, sindirimi kolaylaştırır.

Gençleştiriyor: Her gün 4 kaşık bal ve bir kaşık tarçını sıcak suyla karıştırıp tüketmek, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Grip: Bal, yapısında barındırdığı maddeler sayesinde grip mikroplarını öldürür.

Sivilce problemi: Üç yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçın karışımını yüze sürerek uyumak sivilce oluşumunu engellemede önemli bir etkiye sahiptir.

Kilo vermek: Bal ve tarçını sıcak suyla karıştırarak her sabah kahvaltıdan 1.5 saat önce aç mideyle tüketmek, kilo vermeye yardımcı olur.

Deri enfeksiyonları: Bal ve tarçın karışımı, egzama, saçkıran ve diğer deri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Haberin Devamı

Yorgunluk: Yarım yemek kaşığı bal ve tarçını sıcak suyla karıştırırak içmek, vücudun dayanıklığını artırır, yorgunluğu alır.

Kanser: Bir ay boyunca günde üç kez, bir yemek kaşığı bal ile bir çay kaşığı tarçın karışımını tüketmek, başta mide ve kemik kanserleriyle savaşta önemli bir role sahip.

İşitme kaybı: Bal ve tarçın karışımının günlük tüketimi, işitme bozukluğunun giderilmesine yardımcı oluyor.