Gündem Tarihi kemerde motokros gösterisi nefes kesti

Tarihi kemerde motokros gösterisi nefes kesti

19.04.2008 - 11:25 | Son Güncellenme:

Fatihte'ki tarihi Bozdoğan Kemeri’nden, motokrosçuların tehlikeli atlayışı böyle görüntülendi.

Tarihi kemerde motokros gösterisi nefes kesti

Tarihi Bozdoğan Kemeri’nde, "Red Bull X-Fighters" serbest stil motokros gösterisi yapıldı.

Fatih’teki tarihi kemerde kurulan özel platformda yapılan şov, aralarında Güney Afrikalı Nick De Wit’in de bulunduğu 3 sporcu tarafından gerçekleştirildi.

Platformun etrafında toplanarak gösteriyi izleyen vatandaşlar, sporcuların yaptığı tehlikeli hareketleri, cep telefonlarının kameralarıyla görüntülemeye çalıştılar. Sporcuların, özellikle Türk Bayrağı ile sundukları gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Enerji içeceği şirketinin Türkiye Genel Müdürü Aykut Ferah’ın da izlediği gösteri hakkında bilgi veren şirket yetkilisi Bülent Yanaşık, 29 Mart 2007’de Taksim Meydanı’nda düzenledikleri etkinliğin beğeni topladığını hatırlattı.

Doğal yapısı çok uygun olduğu için bu sene gösteriyi Bozdoğan Kemeri’nde düzenlediklerini ifade eden Yanaşık, etkinlikle, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’un tarihi dokusunu dünya medyasına tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Bülent Yanaşık, "Red Bull X-Fihgters Serbest Stil Motokros Dünya Şampiyonası"nın Türkiye’de yapılması için altyapı oluşturmayı hedeflediklerini de dile getirerek, benzeri bir gösteriyi İzmir’de de sergileyeceklerini söyledi.