Gündem Taş devri ‘şiddet’ine son verin! # YETER ARTIK

Taş devri ‘şiddet’ine son verin! # YETER ARTIK

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir doktor daha bir hasta yakınının vahşi saldırısına uğradı! Çocuğunun ateşinin düşmemesine öfkelenen saldırgan, Dr. Bahaddin Ahmet Yalçın’ın başına parke taşıyla vurdu. Doktor ağır yaralandı, saldırgan tutuklandı!

Taş devri ‘şiddet’ine son verin # YETER ARTIK

Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü’nde, çocuğunun ateşi düşmediği için kızan Abdulkadir Keskinli, nöbetçi doktor Bahaddin Ahmet Yalçın’ın başına parke taşıyla vurdu. Kanlar içinde kalan doktor ameliyata alınırken, saldırgan tutuklandı. Harran Üniversitesi hastanesine önceki gece yüksek ateş şikayetiyle getirilen çocuk, tedaviye alındı. Ateşi düşmeyen çocuğun babası Abdulkadir Keskinli, nöbetçi doktor Bahaddin Ahmet Yalçın ile tartıştı. Güvenlik görevlileri, Keskinli’yi dışarı çıkardı. Keskinli dışarıdan aldığı parke taşıyla tekrar acil servise girerek, taşı doktorun başına vurdu. Saldırıya uğrayan Dr. Yalçın kanlar içersinde yere yığılırken, saldırgan görevliler tarafından durduruldu.

Haberin Devamı

‘Hayati riski var’

Ağır yaralanan Dr. Bahaddin Ahmet Yalçın meslektaşları tarafından sedyeye konularak ameliyata alındı. Hastaneden yapılan açıklamada “Olay sonrası acilen ameliyata alınan doktor arkadaşımızın hayati tehlikesi mevcut olup halen yoğun bakımda takip edilmektedir. Bu tür insanlık dışı yaklaşımlar, bölgemizde hizmet eden tüm hekim arkadaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını derinden üzmektedir. Bu menfur olayı tüm hekimler ve sağlık çalışanları adına şiddetle kınıyoruz” denildi.

Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. - ALİ LEYLAK - ÖMER ŞULUL DHA

Taş devri ‘şiddet’ine son verin # YETER ARTIK

Hem suçlu hem güçlü!

Tutuklanan saldırgan Abdulkadir Keskinli’nin eşi Ayşe Keskinli, olayın ardından doktoru suçlarken, “Şov yapma” diyen hastane müdürüyle tartıştı. Ayşe Keskinli, “Benim çocuğum ölüyor, doktor kapının önünde çay, kahve içiyor, ‘Acil değil’ diyor. Sonra da serum takıp gidiyor. Doktor dövülmüş ama neden dövülmüş, hiç mi suçu yok?” dedi.

Haberin Devamı

‘Ne gerekiyorsa yapılacaktır’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıya uğrayan Dr. Bahaddin Ahmet Yalçın’ın durumuyla ilgili bilgi aldı ve sağlık personeline yönelik şiddetin önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapılacağını bildirdi. Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu şiddet olayının herkesi derinden üzdüğünü vurgulayarak “Doktorumuz Bahattin Ahmet Yalçın’ı arayıp geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sağlık personeline uygulanan şiddetin önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. - ANKARA Milliyet

TTB’den yasa talebi

Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) yapılan açıklamada da olayın sağlık camiasını derinden üzdüğü belirtildi. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30’a yakın şiddet vakasının yaşandığı ifade edilen açıklamada, yetkililere bu konudaki önlemleri artırması çağrısında bulunuldu. Özellikle acil servislerde şiddet olaylarının daha fazla yaşandığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Elbette sağlıkta şiddetin toplumsal etkenleri vardır ve bunlar giderilmedikçe sağlık kuruluşlarını tam olarak güvenli ve huzurlu yerler haline getirmek olanaklı değildir. Son yaşadığımız darp olayı özellikle acil servislerde güvenlik görevlilerinin şiddeti önlemede yetersiz olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Sağlıkta şiddeti önleme yasasının bir an önce çıkarılarak şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasalaşmasını hatırlatıyoruz. Sağlık kuruluşlarında meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için caydırıcı önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.” - ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘BUNUN ADI CANAVARLIK’

- Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları, doktorun saldırıya uğramasını protesto etti. 200 kişinin katıldığı protesto sırasında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, saldırıyı ‘canavarlık’ olarak tanımlayarak şöyle konuştu: “Doktorumuz, çocuğun tedavisi için her ihtimali düşünüyor. Ateş içindeki çocuk normal tedaviye kısmen cevap vermediği için başka yöntemler deniyor. O esnada ‘Sen benim çocuğuma bakmadın’ diyen kişi hücum ediyor. Doktor karşı tarafın isteğine göre tedavi uygulayamaz. Bu nasıl bir canavarlık? Bu canavarlığın önüne geçmemiz lazım. Hükümetten de ricamız sağlık çalışanlarını koruyan kanunun çıkarılması.”

Haberin Devamı

10 kiloluk taşla vurdu

Hastane Başhekimi Mehmet Akif Altay da “Hasta çocuğun tedavisi devam ederken, babası 10 kilo ağırlığındaki parke taşıyla doktorumuza saldırıyor. Acil serviste yürütülen tadilat dolayısıyla kaldırıma döşenmek üzere istiflenen parke taşını saldırıda kullandı. Doktorumuz kafasının iki ayrı yerinden biri 10, biri de 13 santimetre uzunluğunda kafatası kemiğine uzanan kesiklerle yaralandı. Doktorumuz ameliyata alındı, şu anda yoğun bakım ünitesinde beyin sarsıntısı şüphesiyle takip ediliyor.” Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ise güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Taş devri ‘şiddet’ine son verin # YETER ARTIK

VAHŞETE İSYAN

Doktor Yalçın’ın meslektaşları, sağlıkçılara yönelik şiddete karşı cezaların etkili olmadığını belirterek sosyal medyadan tepki gösterdi. Tepki ve isyan mesajlarının yağdığı Twitter’da #artıkyeter etiketi en çok konuşulan konular arasına girdi. Tepkiler şöyle:

Haberin Devamı

- “Bunu yapanı karşılayacak sıfat yoktur! Bu şiddet cezasız kalmamalı!”
- “Bu taş hastaları tarafından kendisine şifa veren bir ‘hekim’in kafasında parçalanmıştır”
- “Başın sıkışınca yetiş doktor! Ama bu nedir be kardeşim? Doktora neden saldırırsın? Bu insanlar ne zor şartlarda çalışıyorlar haberin var mı? Yazıklar olsun böylesine! İnsan değilsiniz!”
- “365 günün 24 saati can kurtarmak için çalışan biz sağlık erlerine yapılan bu vahşete dur deyin, artık yeter! Sağlıkçıların sağlığı tehlikede.”
- “Bu resmen cinayete teşebbüstür.”