Gündem Tatlıtuğ’dan baba oğul hikâyesi

Tatlıtuğ’dan baba oğul hikâyesi

23.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı, yönetmenliğini Bora Egemen’in üstlendiği baba-oğul hikâyesi ‘Hadi Be Oğlum’un setine çekimin son günlerinde konuk olduk

Tatlıtuğ’dan baba oğul hikâyesi

Yönetmenliğini Bora Egemen’in üstlendiği, Kıvanç Tatlıtuğ’un 2013 yapımı ‘Kelebeğin Rüyası’ndan sonra rol aldığı ilk sinema filmi ‘Hadi Be Oğlum’, sekiz haftayı geçen çekimlerinin son günlerinde setinde basını ağırladı. Ekiple, Ses Tiyatrosu’nda çekilen final sahnelerinin öncesinde bir araya geldik. Film Tatlıtuğ’un canlandırdığı Ali Kaptan ve çocuk oyuncu Alihan Türkdemir’in canlandırdığı oğlunun hikâyesine odaklanıyor. Tatlıtuğ projeyi kabul etmesindeki önemli nedenlerden birinin filmin merkezinde bulunan baba-oğul hikâyesi olduğunun altını çiziyor: “Kelebeğin Rüyası’ndan sonra sinemada farklı bir planlama yaptım. Senaryolar geldi, beğendiklerim de oldu ama benim yapmak istediğim projeler değillerdi. İç sesimi dinlemeye çalıştım, ne yapmak istediğim konusunda. Bir yerlere dokunacak, sosyal içerikli veya güncel olması gibi kriterlerim var. Bu filmdeki baba-oğul hikâyesi ilginç geldi. Teklif edilen daha önceden oynamadığım bir roldü.”

Haberin Devamı

‘Naif bir adam’

Filmin yönetmeni Bora Egemen ise birçok reklam filminde birlikte çalıştığı Tatlıtuğ’un en başından bu filmdeki başrol için akıllarında olduğunu ve Tatlıtuğ bu rolü kabul ettiği için ‘Hadi Be Oğlum’un kendileri için diğer projeler arasında öne çıktığını aktardı.

Tatlıtuğ’dan baba oğul hikâyesi

Tatlıtuğ canlandırdığı, eşi olmadan çocuğuna özveriyle bakan Ali Kaptan’ın hikâyesinin içerdiği ‘kahramanlık’tan etkilendiğini anlattı ve “Karikatür denilebilecek kahraman karakterleri vardır. Dünyada da filmlerde sıklıkla karşımıza çıkar bu karakterler. Ancak ‘Hadi Be Oğlum’da naif, sadece kendi oğlunun kahramanı olan bir adam var. Başka hiçbir şeyin kahramanı değil” dedi.

Tatlıtuğ, oyunculuk açısından kendisini geliştirmek konusunda ise “Her gün değişmeniz gereken bir meslek. Gündelik hayat içinde kendinize ayıracak zamanınız olmuyor. Bu yüzden de gündelik hayatta kendinizi geliştirmek, sorgulamak zorundasınız. Sorgulamanın sonucunun her insan için iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Başarısızlıkla ilgili korkular ise yaşamadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Filmde Tatlıtuğ’la başrolü paylaşan çocuk oyuncu Alihan Türk-demir’e ise ekibin güveni tam. Tatlıtuğ’un “Bu senenin en iyi erkek oyuncusunu takdim ediyorum” dediği Türkdemir, yönetmen Egemen’e göre ‘Hadi Be Oğlum’da televizyonda ve filmlerde izlediğimiz çocuk oyuncularınkilerin çok dışında bir performans sergiliyor.

Egemen, gişe filmi olarak tanımladığı ‘Hadi Be Oğlum’un zanaat eşiğine çok önem verdiklerini ifade etti. “Gişe filmi ama sinema filmi olarak düşündük” dedi ve filmin yapım standartlarının sinemaya uygun olması için gösterdikleri özeni vurguladı. Filmin, şubat ayı içerisinde izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Tatlıtuğ’dan baba oğul hikâyesi

Düzağaç kendini oynuyor

Filmde kendisini canlandıran Feridun Düzağaç, ekibin anlattıklarına göre filmde kısa ancak kritik bir rol üstleniyor. Düzağaç’ın projeye dahil olması ise ‘uzun yolda araba kullanırken onun müziğini dinleyen’ Tatlıtuğ’un bir gece ekibe onu önermesiyle gerçekleşmiş.