Gündem Tayfun Devecioğlu tanık olarak dinlendi

Tayfun Devecioğlu tanık olarak dinlendi

12.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, tanık olarak dinlendi

Tayfun Devecioğlu tanık olarak dinlendi

Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, Devecioğlu’na, “Vatan gazetesi genel yayın yönetmeni olduğunuz dönemde gazetenize Başbakan Erdoğan’la ve diğer siyasilerle ilgili ses kaydı geldi mi?” diye sordu. Yeminli olarak ifadesi alınan Devecioğlu ise 26 Mart 2009’da gazetenin Ankara bürosuna ses kayıtlarının geldiğini belirterek şunları söyledi:
“2009 yerel seçimlerinden önce gazetenin Ankara bürosuna ses kayıtları bir şekilde ulaştırılıyor. Kimliği belli olmayan kişiler gazeteye ses kayıtlarını mail yoluyla yollamış. Bu ses kayıtları sadece gazetelere değil bazı kişilere de gönderilmiş. Gazetemizin Ankara bürosu ses kayıtlarını İstanbul’a gazeteye gönderdi. 8-10 ses kaydı vardı. Başbakan’ın Remzi Gür ile, Haşim Kılıç ile Melih Gökçek arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıydı. 2-3 ses kaydını dinledim ve yasadışı dinleme olduğu kanaatine vardım. Bir miktar da özel hayatla ilgiliydi. Bu nedenle ses kayıtlarının içeriğini yayınlamadık. 13 yıldır gazetelerde yöneticilik yapıyorum. Yasadışı illegal ses kayıtlarının içeriğini prensip gereği haberleştirmedim.”
Devecioğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Başbakan Erdoğan, bir televizyon kanalında ‘Beni de dinliyor olabilirler, konuşmalarıma dikkat ediyorum’ diye bir beyanı oldu. Bunun üzerine biz de gazeteye gönderilen ses kayıtlarının içeriğini yayınlamadan, ‘Erdoğan’ın ses kaydı mı var?’ başlıklı bir haber yaptık.”
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Mehmet Bedri Gültekin, “Bu haberin Vatan gazetesinde yayımlanmasından 7 ay sonra ses kayıtlarıyla ilgili basın toplantısı nedeniyle tutuklandım. Dinleme kayıtları sadece gazetelere değil siyasi partilere de gönderilir. Sadece Aydınlık dergisine gitmemiştir. Siyasi parti temsilcisiyim. Ben kamu yararı gördüğüm için açıkladım” dedi.