Gündem TBB’den Avukatlar Günü açıklaması: Kutla(ya)mıyoruz!

TBB’den Avukatlar Günü açıklaması: Kutla(ya)mıyoruz!

06.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 5 Nisan Avukatlar Günü'nü mesleğin tehditler altında olması gerekçesiyle kutlamadı.

TBB’den Avukatlar Günü açıklaması: Kutla(ya)mıyoruz

HABER MERKEZİ - TBB'den, "Mesleğimiz tehdit altında. 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutla(ya)mıyoruz" başlığı altında yapılan açıklamada avukatlık mesleğine ilişkin sorunlar ve bunların nasıl çözülmesi gerektiğine ilişkin görüş ve öneriler yer aldı. 81 ilin baroları ile birlikte yapılan ortak açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı: 

Haberin Devamı

"Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz. Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız... Avukatlık ücretleri insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Kamu avukatları ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hala çözülmedi... Stajyer avukatların önündeki kanuni engellerin kaldırılmasını sağlayacağız."

Çoklu baroya son

Adalete erişim önünde avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekana ve zamana dayalı engeller bulunduğu belirtilen açıklamada, "Adalete erişimin önündeki engelleri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz iş birliği ile çözümleri birlikte hayata geçireceğiz. Çoklu baro kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. Baroları birliğimizde birleştireceğiz. Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız" denildi.