Gündem TBMM’de 15 Temmuz sergisi

TBMM’de 15 Temmuz sergisi

12.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Açılışta konuşan TBMM Başkanı Şentop, “15 Temmuz gecesi milletimiz, sonunu düşünme gereği duymadan sokaklara çıkmış, geleceğini gasp etmek isteyenleri ait oldukları utanç çukuruna gömmüştür” dedi...

TBMM’de 15 Temmuz sergisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM’de, “Foto Muhabirlerinin Gözüyle 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Meclis Şeref Holü’ndeki açılışta konuşan Şentop, serginin 15 Temmuz gecesinin hakikatlerini bir kez daha görmek ve göstermek için bir fırsat olmasını dilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Şentop, 3 yıl önce 15 Temmuz gecesinde başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden darbe girişimini hep birlikte yaşadıklarını, o sıcak gecede millete ait teçhizatla sokağa çıkan hainlerin büyük suikastina ve o suikasta karşı vatanı koruyan asil Türk milletinin cesaretine şahit olunduğunu söyledi. Türkiye’nin geleceğini gasp etmek isteyenlere direnen 250 vatan evladının şehadete eriştiğini, 2 bini aşkın kişinin de gazi olduğunu vurgulayan Şentop, şöyle devam etti:

‘O gecenin şahitlikleri’

“Bugün burada açılan sergi, o geceye dair şahitliklerin küçük, fakat her halükarda kıymetli bir parçasıdır. 15 Temmuz darbe girişimi ne kadar alçaksa, o darbeyi durdurmak için harekete geçen milli şuur ve direniş de en az o kadar yüce ve örnek teşkil edecek düzeyde parlaktır. O gece yaşanan ihaneti ibretle, o ihaneti boşa çıkaran cesareti gıptayla anmak, vatanperverliğin şartlarından birisi sayılabilir. 15 Temmuz hain darbe girişimine dair şahitlikleri içeren bir serginin bu çatı altında açılması derin bir manaya sahiptir. Zira bu çatı, 100 yıl önce memleket işgal, millet esir edilmek istenirken, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyen cesur ve şuurlu insanların vatanperverlik merkezi olmuştur.”

Haberin Devamı

‘En hain yıkım çabası’

15 Temmuz gecesi bombaların hedefi haline gelen Meclis’ten ayrılmayan, milletle birlikte ihanete geçit vermeyen her bir milletvekiline şükranlarını sunan Şentop sözlerini şöyle tamamladı: “Başta Sayın İsmail Kahraman olmak üzere hem burada hem de illerinde o darbe girişimine karşı duran milletvekili arkadaşlarımız, Gazi Meclis’in şanına ve mirasına ne kadar layık olduklarını göstermişlerdir. 15 Temmuz darbe girişimi, bu milletin tarihinde tesadüf ettiği en hain yıkım çabalarından birisidir. 15 Temmuz gecesi milletimiz, sonunu düşünme gereği duymadan ve meşru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle sokaklara çıkmış, geleceğini gasp etmek isteyenleri ait oldukları utanç çukuruna gömmüştür.”

TBMM’de 15 Temmuz sergisi

FETÖ taktiklerini yargı deşifre etti

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde iki yıl içerisinde başlatılan 100 binin üstündeki soruşturmada açılan davalarda örgütün taktikleri, çeşitli sahtekarlık yöntemleri ve yasalara uygun olmayan çalışmaları deşifre edildi.

Haberin Devamı

Soruşturmalarda elde edilen deliller, tanık beyanlarına göre, FETÖ üyelerinin bir araya geldiği toplantılarda “sohbet abileri”nin “kör bilgisayar” adı verilen, hiçbir şekilde internetle bağlantı kurulmamış bilgisayarlar kullandıkları belirlendi. Örgüt üyeleri, kullandıkları telefon hatlarının farklı kişiler adına abonelik kaydı olmasına da özen gösterdi. Kontörlü cep telefonu hatları örgüt üyeleri arasında sürekli değiştirildi. Örgüt, darbe girişiminden önce yapılan operasyonlara yönelik çeşitli tedbirler geliştirdi. Örgüt evlerine önceden bilinmeyen zamanlarda FETÖ’nün üst düzey yöneticileri aracılığıyla baskınlar yapıldı. Bu ani baskınlarda FETÖ ile bağlantıyı ortaya çıkaran CD, doküman ve belge arandı. Bu yöntemle, örgüt üyelerinin polis operasyonlarına hazırlanmaları ve örgütsel dokümanların imha edilmesi amaçlandı.

Haberin Devamı

Peruklu fotoğraf önerisi

Sivas’ta, FETÖ’nün TSK’daki askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan astsubay örgütün askeri okullara öğrenci kazandırmak için izlediği taktikleri anlattı. Astsubay A.Ç, “Sorumlumuz bana ‘Senin annenin başı kapalı, peruklu fotoğraf çektirsin, baban sakallı, sakallarını kessin ya da kirli sakallı fotoğraf çektirsin’ dedi. Mülakat sırasında bana dik bir şekilde ellerimiz dizlerimizde oturmamız gerektiğini söyledi. ‘Ailende namaz kılan var mı?’, ‘Sen namaz kılar mısın?’ şeklindeki sorulara ne dinden kopuk ne de çok dine düşkün biri gibi cevap vermemi istedi” dedi.

‘Artık suyunu içiyorlar’

İtirafçı olan emniyet mensuplarından N.Y. ise elebaşının yaşadığı Pensilvanya’daki malikaneye yaptığı ziyarette, örgüt üyelerinin Gülen’in ağzını sildiği peçeteyi sakladığını söyledi. N.Y, ifadesinde, “Gülen’in içtiği bardaktan artan suyu ‘zemzem’ diye şişeye koyuyor, sonradan içiyorlardı. Orada bulunduğum süre içerisinde eski Galatasaraylı futbolcu Arif Erdem, kapatılan Samanyolu TV Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca ve kapatılan Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal’ı gördüm.” ANKARA AA