Gündem TBMM’deki tacizi affetmedi

TBMM’deki tacizi affetmedi

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de stajyer olarak çalışan lise öğrencisinin aylarca tacize uğradığı ortaya çıktı. TBMM Başkanı Kahraman’ın talimatıyla tacizci görevden alındı.

TBMM’deki tacizi affetmedi

TBMM’de stajyer olarak çalışan lise öğrencisinin (16) aylar boyunca tacize uğradığı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman bürokratlara, “Gereğini yapın” talimatı verdi. Genç kızı taciz ettiği öne sürülen memur F.K. görevden alınırken, hakkında soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Kızı tehdit etmiş

Taciz olayı geçen hafta TBMM ana binada yaşanan olayla ortaya çıktı. Genel Sekreterlik ve Kanunlar Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın bulunduğu katta sözleşmeli memur olarak çalışan F.K. (52) lise öğrencisi stajyer kızı sıkıştırarak taciz etti. Bunu gören başka bir çalışan durumu yetkililere bildirdi. Lise öğrencisi genç kız ile konuşan birim yetkilileri taciz olayının 4 aydır devam ettiğini, kendisini tehdit eden F.K.’dan korktuğu için kimseye söyleyemediğini öğrendi. F.K.’nın bir kaç gün işe gelmeyen stajyer öğrencinin neden işe gelmediğini soruşturduğu da öğrenildi. F.K. iddialar incelenirken başka bir birime gönderildi. Konu TBMM Başkanı Kahraman’a iletildi.

‘Gereğini yapın’

Haberin Devamı

Kahraman ise bürokratlarına, “TBMM çatısı altında böyle bir ahlaksızlığa müsamaha gösterilemez” diyerek “Derhal gereğini yapın” talimatı verdi. Bu doğrultuda F.K. hakkında açılan soruşturma derinleştirilirken, daha önce başka çalışanlara yönelik taciz olayı yaşanıp yaşanmadığı konusunda araştırma başlatıldı. Yetkililer soruşturma doğrultusunda F.K.’nın memuriyetten men cezasıyla cezalandırılmasının gündeme gelebileceğini dile getirdiler.

‘El çektirdik’

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Her yıl belirli sayıda öğrenci, TBMM Staj Yönetmeliği esasları çerçevesinde kurumumuzun çeşitli birimlerinde staj yapmaktadır. Kurum çalışanı bir hizmetlinin, stajyerlerden birisine karşı ahlak dışı davranışta bulunmaya teşebbüs etmesi üzerine mevzubahis kişiye işten el çektirilmiş ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.”