Gündem TC kimlik no ile SSK/SGK hizmet ve prim borç sorgulama işlemi!

TC kimlik no ile SSK/SGK hizmet ve prim borç sorgulama işlemi!

04.04.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

SSK hizmeti SGK kurumuna ait bir hizmettir. 4A olarak adlandırılan SSK ile ilgili sorgulamalar internetten yapılabiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemleri nereden ve nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmış bulunuyoruz. SSK ve SGK sorgulama yapmak için gerekli olan bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK/SGK hizmet ve prim borç sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri adı altında verilen çok sayıda işlem vardır. Hayatımızın belli bir çoğunluğunda kullanmış olduğumuz bu Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olduğumuz andan beri peşimizi bırakmaz. Her eğitim öğretim hayatını bitiren vatandaşlar iyi bir iş sonucunda aynı zamanda da iyi bir sağlık sigortasını düşünürler. Sahip olmuş oldukları bu sağlık sigortaları sayesinde çeşitli avantajlara da öncülük etmiş olurlar. Sizlerden istenilen bazı hususları yerine getirdiğiniz takdirde bu avantajlardan gönül rahatlığı ile yararlanabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet veren üç sağlık sigortası vardır. Bunlar SSK, BAĞ KUR, Emekli Sandığı’dır. Bu kurumlar çalışma sitili olarak birbirlerinden farklılık gösterirler. Sizlerden istenilen tek şey ise sadece bu kuruluşların kurallarını ve istenilenleri yerine getirmektir. Her kurumun kendine özel bazı hususları vardır. Örneğin sizler yapmış olduğunuz meslek gruplarına göre bir sosyal sigorta kurumuna yazılırsınız. Eğer sizler bağlı olduğunuz bu kurum için belli bir miktarda prim ücreti ödemezseniz sizlere sağlanan bazı ayrıcalıklardan da yararlanamazsınız. Bu nedenle prim borçları eksiksiz ve tam olarak gününde yatırılmalıdır. Aksi takdirde sizlere sunulan hizmetler yararlanamadığınız gibi bazı işlemleri de gerçekleştiremezsiniz.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her vatandaşın bulunduğu kurumlarda aylık prim çizelgesini, bağlı olduğu sağlık sigortası kurumları hakkında bir belge saklanılmaktadır. Bizler oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde artık kamu alanında ve benzeri alanlarda işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu da dünya çapında gerçekleştirilen bu teknolojik gelişmelere öncülük etmiştir. Vatandaşlara hizmet veren bu kurum işlemlerini bu sayede daha fazla kişiye ulaştırmayı başarmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu da online sistemler üzerinden hizmetlerini devam ettirmişlerdir. Gelişen teknoloji ile bizler çok daha kolay bir şekilde bu kurumda ki işlemlerimizi daha kısa süre zarfı içinde yapabiliriz. Hizmet dökümü belgemizi bu kurumlardan alarak bizler çok fazla zaman kaybederdik. Ancak bu işlem bizlere zor gelen bu işlem hem de uğraştırıcıdır. Onca işimizin arasında ufak çaplı işlemlerimiz için bu kadar fazla zaman kaybetmek istemediğimiz için bu işlemleri daha kısa yoldan halletmek isteriz. Online işlemlerin merkezi olan e­Devlet sistemi sayesinde bizler her türlü hizmetten yalnızca internete bağlanarak gerçekleştirebiliriz. Online işlemlerin merkezi olan e­Devlet sistemi devletimiz tarafından oluşturulan resmi bir sitedir. Bu siteye girerek sizler çok çeşitli alanlarda bizler işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Tüm online işlemlerin tek bir çatı altında toplandığı E­Devlet sistemi vatandaşlara çok çeşitli hizmetler sunmuştur. Sunmuş olduğu bu hizmetlerden biri olan hizmet ise SSK ve SGK sorgulama işlemidir. Sizler de e­Devlete giriş yaptıktan hemen sonra bu hizmet dökümünüzü hemen alabilirsiniz. Hemen en yakın PTT merkez şubesine nüfus cüzdanınız ile başvurarak sisteme girmek için bir şifre alınız. E­Devlet şifresini alabilmek için 2 TL olan işlem ücretini ilgili görevli memura takdim ediniz. Bu istenilenleri gerçekleştirdikten sonra görevli memur kişi sizlere kapalı bir zarf içerisinde şifrenizi takdim edecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Resmi siteye başvurunuzu yaptığınızda sizler oldukça kolay bir şekilde bu sisteme girişinizi yapacaksınız. Sonrasında e­hizmetler olarak ayrılan bir bölümden SGK hizmet dökümü başlığını tıklayınız. Adınızı, soyadınızı, doğum tarihinizi ve yerinizi gibi kimlik bilgilerinin yanında bir de işe başlama tarihinizi, sigortaya giriş tarihinizi sisteme girdikten sonra tek bir tuşla SSK ve SGK sorgulama işleminin sonucuna sahip olabilirsiniz.