Gündem TCG Gediz mürettebatı Kore’deki şehitlikte

TCG Gediz mürettebatı Kore’deki şehitlikte

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japonya açıklarında 1890’da batan Ertuğrul gemisinin yolculuğunun anısına Uzakdoğu seyahatine çıkan Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gediz fırkateyni Güney Kore’nin Busan şehrine vardı.

TCG Gediz mürettebatı Kore’deki şehitlikte

Türkiye Büyükelçisi Aslan Hakan Okçal ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Adnan Özbal eşliğinde Kore Savaşı’nda şehit olan 1005 Türk askerinin yattığı şehitliğe giden TCG Gediz’in mürettebatı mezarlara çiçek bıraktı.

Haberin Devamı

122 gün sürecek

TCG Gediz’in 250 kişilik personeli 1950-1953 yılları arasında yaşanan savaşta şehit olan 1005 Türk askerini anmak için Busan’daki anıt mezara gitti. Türkiye Büyükelçisi Aslan Hakan Okçal, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Adnan Özbal ve TCG Gediz Komutanı Kurmay Yarbay Yusuf Kocaman eşliğinde şehitliğe giden askerler mezarlara çiçek bıraktı. İki ülkenin milli marşı çalınırken Koreli askerlerin şehit Türk askerleri adına başlarını öne eğdikleri görüldü. Kore’deki Türkiye Büyükelçisi Aslan Hakan Okçal, yıllar önce yaşanan savaşın iki ülkeyi birbirine bağladığını ve günümüzdeki barış ortamının bu bağı güçlendirdiğini belirtti. Şehitlikteki törensonrası Koreli yetkililer ve Kore Donanma Komutanı Koramiral Um Hyun-Seong, TCG Gediz’e gelirken gemi güvertesinde geleneksel dans gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı

122 gün sürecek seyahat boyuca TCG Gediz yaklaşık 10 bin deniz mili seyir yapacak.