Gündem Tedavimi engelledi dedi, dava açtı

Tedavimi engelledi dedi, dava açtı

06.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakırlı Pınar İşikli, ‘Bilerek kanser tedavimi engelledi’ dediği eşi hakkında boşanma davası açtı, hastalığını kendisinden sakladığı için savcılığa suç duyurusunda bulundu

Tedavimi engelledi dedi, dava açtı

Diyarbakır’da 34 yaşındaki Pınar İşikli, eşi D.İ.’ye ‘bilerek kanser tedavisini engellediği’ gerekçesiyle boşanma davası açtı ve cezalandırılması için de suç duyurusunda bulundu.

Pınar İşikli ilk evliliğinin ardından, eşinden ayrılan 4 çocuk babası D.İ. ile evlendi. Bu evlilikten de ikisi çölyak hastası 3 çocuğu olan genç kadınla D.İ. arasında geçimsizlik başladı. Eşinin başka kadınlarla ilişkisi olduğunu, kendisine şiddet uyguladığını, işlediği suçlar nedeniyle zaman zaman cezaevine girdiğini ileri süren Pınar İşikli, geçen yıl eşi D.İ.’nin cezaevinde olduğu sırada ağzında çıkan yaralar nedeniyle hastaneye gitti.

Ağız kanseri oldu

Enfeksiyon denilip gönderilen genç kadın, 6 ay önce bu kez cezaevinden çıkan eşiyle hastaneye gitti. Doktorlar ağız kanseri olan genç kadına psikolojisi bozulmasın diye hastalığını söylemedi ancak, eşine “Eşiniz kanser, son evrede, tam donanımlı hastaneye götürün” dedi.

D.İ. iddiaya göre bunu eşine söylemedi. Bu süreçte Pınar İşikli’nin, babasından kalan tarlaların satışından aldığı parayı eşi D.İ’ye vermediği için çiftin arasında anlaşmazlık çıktı ve İşikli, çocuklarını yanına alıp Ankara’daki yakınlarının yanına gitti. Ağzındaki yaralar yüzünden konuşmakta güçlük çeken İşikli’yi annesi ve kız kardeşleri hastaneye götürdü.

Boşanma davası açtı

Muayenesinde ‘ağız kanseri’ teşhisi koyan doktorlar, hastalığın ileri evrede olduğu belirterek hemen tedaviye başladı. Pınar İşikli’nin yakınları, Diyarbakır’da onu muayene eden doktorla temasa geçti. Doktor da gerekli teşhisi koyduğunu ve durumu D.İ.’ye söylediğini anlattı. Bunun üzerine boşanma davası açan genç kadın, hastalığını bildiği halde söylemeyip ‘tedavisini engellediği’ iddiasıyla da eşi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.