Gündem Teftiş Kurulu’nun % 70’i FETÖ’cüydü

Teftiş Kurulu’nun % 70’i FETÖ’cüydü

06.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Nuri Güleç’in yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin, 2011’e kadar bu yapı içinde yer aldığını, sonradan ters düşerek ayrıldığını söyledi.

Teftiş Kurulu’nun % 70’i FETÖ’cüydü

Sanık ile aynı sohbet grubunda bulunduğunu belirten Şahin, sohbet toplantılarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kitaplarının okunduğunu, videolarının izlendiğini söyledi.Şahin, 2004-2011 arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yaptığını, o dönem başkanlığın yüzde 70’inin bu yapıya mensup olduğunu kaydetti. Şahin, “Sanıkla katıldığım toplantılara cemaat dışından kimse gelemezdi. Buna en büyük şahit Allah’tır. Allah’ın üzerine yemin ederim” dedi.

Haberin Devamı

‘Cemaatin listesindeydi’

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ise sanık hakkındaki bilgisinin 2013 öncesine ait olduğunu, aynı lojmanda oturmalarına rağmen özel bir tanışıklığının bulunmadığını savundu. Erdem, sanığın Yargıtay üyeliği seçiminde cemaat mensubu HSYK üyelerince önerilen isimler arasında bulunduğunu kaydetti.