GündemTekirdağ'da ergenekon protestosu

Tekirdağ'da ergenekon protestosu

08.07.2008 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda ergenekon protestosu

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Çorlu Şubesi'nin öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları Ergenekon operasyonunu protesto etti. Protesto eylemine Ergenekon soruşturması kapsamında 2 Temmuz günü gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliğinin Genel Başkanı Adnan Türkkan'da katıldı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan Atatürkçü DüşünceDerneği üyeleri, CHP İlçe Gençlik Kolları, İşçi Partisi, Harb-İş Sendikası üyeleri ile Türkiye Gençlik Birliği ile Deri - İş Sendikası temsilcilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup Atatürk anıtı önünde toplanarak 'Ergenekon' operasyonunu protesto etti. Polisin de önlem aldığı protesto eylemi sırasında konuşan ADD Çorlu Şube Başkanı Yüksel Gür, "Çok değerli genel başkanımız emekli orgeneral Şener Eruygur haksız bir karar ile gözlem altında alınmasının üzüntüsünü yaşadıklarını beirterek, "Atatürkçü ve aydın kişilerin gereksiz bir yöntem ile gözlem aldıklarına tanık oluyoruz. Şener Eruygur, kaçması veya iznini kaybettirmesi asla düşünülmeyecek tanınmış bir ülke aydınıdır. Bu nedenle gözaltına almak için seçilen yol, başlı başına, bir yargısız infazdır. Şener Eruygur'a yönelik kamuoyunda yaygınlaştırılmak istenen iddia ve imalar emperyalizmin hizmetindeki bazı gerici, bölücü ve ikinci cumhuriyetçi çevrelerin eseridir. Onun yakın mesai arkadaşı olan bizler yurtseverliğin ve demokrasiye olan tavizsiz bağlılığının yakın tanıklarıyız. Şener Eruygur'un başkanlık görevi süresince demokrat, aydın ve Atatürkçü kişiliğe sahip olduğu defalarca kanıtlanmıştır"dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 2 Temmuz tarihinde gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği'nin Genel Başkanı Adnan Türkkan ise, "Ergenekon operasyonunun ABD yaptırmıştır. Çökmekte olan iktidarın şuursuzca yaptığı saldırılardır. Haddinden fazla altında kalacaktır. Bizim alnımız açık. Atatürk'ün yolunda yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 1 yıldır Türkiye'nin gündemini işgal eden Ergenekon saldırıları, en son Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ulusalcı, yani vatanseverliği terör kapsamına alması, Cumhuriyete ve Atatürkçülüğe yapılan saldırılar göstermektedir ki Türkiye bir hesaplaşma sürecine girmiştir. Bu hesaplaşma sürecinde açık ve net olarak görülmektedir ki ülkeyi yönetemeyen işbirlikçi ve Cumhuriyet yıkıcısı bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu hesaplaşma Atatürk devrimlerini sindiremeyenlerin Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde bulunmasından rahatsız olanların yıkılma sürecinde ki son saldırılarıdır" dedi.

KEŞFETYENİ
Anne acısı dinmiyor! Ünlü şarkıcıdan duygusal paylaşım
Anne acısı dinmiyor! Ünlü şarkıcıdan duygusal paylaşım

Cadde | 26.05.2025 - 07:42

Annesinin vefatıyla yıkılan Hünel, sosyal medyadan duygulandıran bir mesaj yayımladı.

Yazarlar