Gündem "Teklif gelsin jöle reklamında oynarım"

"Teklif gelsin jöle reklamında oynarım"

17.10.2010 - 11:52 | Son Güncellenme:

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, eleştirileri yanıtladı

Teklif gelsin jöle reklamında oynarım

- Başbakan'la yaptığınız görüşmelerden sonra gelen eleştiriler içinde sizi çok şaşırtan oldu mu?
Olmadı, o çok organize bir saldırıydı. Amaç orada haysiyetsizleştirme çalışmasıydı. En önemlisi şu, bir Başbakan ile yapılan program, benim uzun yıllardır üzerinde durduğum yerleşik düzenin yıkılması gereği fikrini ortaya çıkardı. Başbakan'ın ve AKP'nin 2007'ye kadar olan çizgisi bana uymuyor, sonra onlar da benim dediklerime uygun politikalara geldiler. Ben onlara göre dümen kırmış değilim. Benimle aynı fikirde olan hükümetin neresini eleştireceğim? Köşe yazarlarımıza bakın, IMF ile anlaşamazsak batarız diyorlardı, bakın anlaşmadık ve batmadık.

Haberin Devamı

- Başbakan'la ne kadar yakınsınız?
İnsan olarak severim, karşılaşınca konuşuruz.

- Sizin kadar eleştirilen bir gazeteci olmuş mudur, bu eleştiriler karşısında acaba haklı olabilirler mi diye düşündünüz mü hiç?
Bir saniye bile şüphelenmem kendimden, nereden geldiğimi de nereye gittiğimi de bilirim.

- 10 yıl sonra nerede olacaksınız acaba?
Artık emekli olurum sanırım.

- Bir sahil kasabasına yerleşmek olabilir mi?
Bilemem o kadar plan yapmadım.

- Kitap yazacak mısınız?
Kitap yazıyorum zaten, sistemin nasıl manipüle edildiğini anlatıyorum.

- Demokratikleşmek için ne gerekiyor sizce?
Demokratikleşmemiz için blok halinde hükümete çatan bir basın olmaması gerekiyor. Açıkçası Doğan Grubu'nun parçalanması gerekiyor demokratikleşmemiz için. Bu kadar büyük medya grubu kamuoyunun demokratik olması karşısında engeldir, satış haberleri hoşuma gidiyor.

Haberin Devamı

- Peki ya jöleli saçlarınıza laf atılması nedir, bu durumla kendiniz de dalga geçtiniz mi, teklif gelse jöle reklamında oynar mısınız?
Şimdi teklif gelsin oynarım, (gülüyoruz). Saldıracak bir şey bulamıyorlar, söylediklerime karşılık veremezler ki! Bazılarının bilgi düzeyi mısır tanesi kadar, acıyorum onlara. Ne kadar düzeysiz yazıyorlar, değmez...

- Bir medya starı mısınız, herkes durmadan sizden ve söylediklerinizden bahsediyor?
Hayır değilim tabii. Türk basınına üzülüyorum tartışmalara bakın, ne dediysem olay olmuş. Benden başka kimse yok mu, ben kimim ki benim dediklerim tartışılıyor. Biraz yaratıcı olsunlar, üzerime biraz da yük oldu bu hafta acaba neyi tartışacaklar, ne söylesem diyorum, ne söylesem de konuşsalar...

Elif Aktuğ / Akşam