Gündem Teknoloji ile sosyal bariyerleri aşıyorlar

Teknoloji ile sosyal bariyerleri aşıyorlar

03.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dijital dönüşümün öncüsü Turkcell, insana fayda sağlayan teknoloji odaklı projeleriyle engelli bireylerin de hayatına dokunmaya devam ediyor. ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında Turkcell, engelli bireylerin sosyal bariyerleri aşarak sosyal hayatın her alanına eşit ve tam katılmalarına katkıda bulunmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla birçok farklı çözüm sunuyor.

Teknoloji ile sosyal bariyerleri aşıyorlar

 

Hayal Ortağım, İçimdeki Hazine, Yüz Yüze, İşaret Dilim gibi dijital servislerin yanı sıra Engelsiz Eğitim Programı, Engelsiz Spor, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Akademi, Engelli Sporuna Destek gibi projeler de bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2015 yılından bu yana yürütülen Engelsiz Eğitim Programı sayesinde bugüne dek 120’ye yakın işitme, görme ve zihinsel engelli okulunda açılan donanımlı teknoloji sınıfları ve müzik, görsel sanatlar vb. meslek atölyeleri ile 70.000’e yakın öğrenciye ulaşıldı. Engelsiz Spor ile Türkiye genelinde okullara yapılan yatırımlarla 10.000’e yakın engelli öğrenciye imkan sunuldu.

Haberin Devamı

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Turkcell olarak geliştirdiğimiz teknolojilerle insanların hayatını iyileştirmek en büyük amaçlarımızdan biri. Aynı şekilde engelli bireylerin sosyal bariyerleri aşmalarına destek olmak ve fırsat eşitliği yaratma hedefiyle farklı alanlarda çalışmalar yürütüyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz ve erişilebilir uygulamalarımız ile insanlarımızın hayatlarına dokunabiliyor ve onlara ilham verebilmek adına hayata geçirdiğimiz projeler ile bir kişinin bile hayatında fark yaratıyorsak ne mutlu bize” dedi.