Gündem Telekulak skandalı TV yıldızına uzandı

Telekulak skandalı TV yıldızına uzandı

25.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü gazeteci Morgan’ın Daily Mirror’ı yönettiği dönemde kitelefon dinlemelerinden haberdar olduğu iddia edildi. Morgan ise yalanladı

Telekulak skandalı TV yıldızına uzandı

İngiltere’yi karıştıran telekulak skandalı, ünlü gazeteci Piers Morgan’a kadar ulaştı. İngiliz Daily Mirror gazetesinin eski bir çalışanı, Piers’ın Mirror’ı yönettiği dönemde gerçekleşen telefon dinlemelerinden haberi olduğunu iddia etti. Yıl başında Amerikan CNN televizyonunun, ünlü talk show sunucusu Larry King’in yerine transfer ettiği Morgan, James Hipwell adlı eski Mirror çalışanı tarafından telekulak olayından haberdar olmakla suçlandı.
İngiliz Independent gazetesine konuşan Hipwell, o dönemde Morgan ile birlikte çalıştığını söyledi. Gazeteci şunları söyledi:
“Piers Morgan’ın Yalan söylenmesinden bıktığım için konuşmaya karar verdim. Oysa Piers Morgan her şeyle bizzat ilgilenirdi. Telekulaktan yüzde 100 haberdar olduğunu söyleyemem ama bence biliyordu.”
New York Times gazetesine konuşan Morgan suçlamaları yalanlayarak, “Hiçbir zaman telefon dinlemedim ya da birine dinlemesini söylemedim. Bilgim dahilinde de telefon dinlenerek hazırlanmış bir haber yayımlanmadı” dedi.
CNN adına konuşan bir sözcü ise, Morgan’ın suçlamalarla ilgili sorgulandığını ancak sunucunun iddiaları reddetttiğini söyledi. Ancak bütün bu yalanlamalara rağmen İngiliz milletvekilleri Morgan’ın konuyla ilgili sorgulanmasını istiyor.


Kate ve ailesi de dinlenmiş olabilir

Cambridge Düşesi Kate ve ailesinin de News of the World gazetesi tarafından gerçekleştirilen telefon dinlemelerine takılmış olabilecekleri açıklandı. İngiliz Telegraph gazetesinin kraliyet ailesine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, telekulak skandalını araştıran polisin soruşturma çerçevesinde Middleton ailesi ve Kate ile de konuştuğu öne sürüldü.