Gündem Temiz deniz için proje ve yarışma

Temiz deniz için proje ve yarışma

18.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

DenizTemiz Derneği/TURMEPA, gençlerin dikkatini deniz ve çevre kirliliğine çekmek amacıyla ‘Mavi Dalga’ eğitim projesi ve ‘Büyülü Mavi’ mücevher tasarım yarışması başlattı.

Temiz deniz için proje ve yarışma

Four Seasons Otel’de düzenlenen, Zen Diamond sponsorluğundaki yarışma ve eğitim projesinin basın lansmanında konuşan DenizTemiz Derneği/TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı, her geçen gün denizlerin ve hayat verdiği canlıların öldüğünü söyledi.
Denizi temizlemenin en kolay yolunun, kirletmemeyi öğretmek olduğunu vurgulayan Yaramancı, bu mantıkla yaptıkları çalışmalar neticesinde akademisyenlere hazırlattıkları deniz odaklı çevre derslerinin “Fatih Projesi”ne entegre edildiğini ve 16 milyon öğrencinin hizmetine sunulduğunu belirtti.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA’nın başlattığı “Mavi Dalga” eğitim projesi, Koç, Doğuş ve Sabancı üniversitelerinin sosyal sorumluluk dersleri kapsamında hayata geçecek. Eğitim projesinin ikinci ayağı olarak üç üniversitede “Büyülü Mavi” adlı bir mücevher tasarım yarışması yapılacak. Yarışmanın jüri üyeliğini Avedis Kendir, Ayşegül Dinçkök, Dilek Hanif, Melda Narmanlı Çimen, Özlem Yalım, Serdar Gülgün ve Şebnem Balkan yapacak.