Gündem TEOG birinci nakil sonuçları açıklandı

TEOG birinci nakil sonuçları açıklandı

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından liselere yerleştirme işlemleri sonrası açıkta kalan ve başka bir okulu tercih etmek isteyen öğrenciler için 1. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı.

TEOG birinci nakil sonuçları açıklandı

TEOG ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. TEOG 2. nakil başvuruları ise 21 Ağustos itibariyla başlayacak. Başvurular e - okul sistemi üzerinden yapılacak. TEOG 2. nakil başvuruları 25 Ağustos’ta sona erecek. Başvuru sonuçları 28 Ağustos’ta açıklanacak.
8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik yapılacak. https://e-okul.meb.gov.tr adresinde öğrencilerin kaydının yapıldığı okul bilgileri de bulunacak. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere, mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek.

İşte o tarihler

14 - 18 Ağustos, 21 - 25 Ağustos, 28 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde üç tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacak. Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil komisyonunca boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül tarihlerinde, üç tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre yerleştirmesi yapılacak.