Gündem TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? (TEOG puan hesaplama)

TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? (TEOG puan hesaplama)

25.05.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağı öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. TEOG ikinci dönem sınavı 26-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmişti. Peki TEOG ikinci dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu?

TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu (TEOG puan hesaplama)

TEOG sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. TEOG sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. İstedikleri liseye gitmek için girdikleri TEOG sınav sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre sonuçları Haziran ayı içerisinde açıklanacak. Okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanan TEOG sonuçları, geçtiğimiz yıl 8 Haziran tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl okulların 9 Haziran tarihinde kapanacağı düşünülürse, sonuçların 31 Mayıs ya da 1 Haziran tarihinde açıklanacağı öngürülebilir.

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları tamamlandı.

Haberin Devamı

İki oturumda gerçekleşen TEOG sınavının ilk gününde öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girerken; ikinci gün Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden sınava girdi.

Her ders için çoktan seçmeli 20 sorunun sorulduğu sınavın değerlendirmesinde yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika sınav arası ise 30 dakika oldu.

Yazarlar