Gündem TEOG tercih sonuçları açıklandı!

TEOG tercih sonuçları açıklandı!

12.08.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

TEOG tercih sonuçları 10 Ağustos’ta açıklandı. TEOG tercih sonuçları MEB tarafından internetten açıklandı. Siz de TEOG tercih sonuçlarını haberimizden yardım alarak öğrenebilirsiniz.

TEOG tercih sonuçları açıklandı

2016 TEOG sonuçları açıklanmıştır. Öğrencilerin ve velilerin heyecan ile bekledikleri TEOG sınav sonuçları açıklanmıştır. Yerleştirme sonuçları 12 Ağustos 2016 cuma günü açıklanması bekleniyor idi. Fakat sürpriz bir şekilde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sonuçları 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanmıştır. 8.inci sınıf öğrencilerin heyecan ile beklemiş oldukları TEOG tercihleri sürpriz bir şekilde erkenden açıklanmıştır. Temel Eğitimden ortaöğretime Geçiş yani TEOG tercihleri yerleştirme esas puan yani YEP'e göre öğrenci almakta olan devlet liselerine yerleştirme sonuçları açıklanarak öğrenciler almış oldukları puanlar ile yerleşmiş oldu. TEOG sınavı açıklanır açıklanmaz öğrenci ve velilerde büyük heyecan olmuştur. TEOG sınavı ile öğrenciler istedikleri liselere gidebilmek için oldukça çaba sarf etmişlerdir. 2016 TEOG tercihleri açıklandıktan sonra herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için nakil yolu ile 2. bir şans doğmaktadır.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG tercih yerleştirme sonuçları açıklanarak öğrenciler 1. nakil başvuruları yapmak için 15 ağustos ve 19 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirmesi gerekiyor. Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ikinci nakil başvuruları için 22 ağustos ve 26 ağustos arasında gerçekleştirmesi gerekiyor. Eğer bu nakil de de yerleşemezse 3. olarak nakil başvuruları ise 29 ağustos ve de 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir. TEOG sonuçlarına göre yerleşmeye esas alınmakta olan nakil başvurusunda 3. tercih alınması mümkün olacaktır. Boş kontenjanlı okullar için tercih hakkı olacaktır. Ortak sınavlar sonucunda 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin yerleştirme esas puanları ve de tercih doğrultusunda işlem gerçekleştirilmiştir. TEOG sınavına giren öğrenciler tercih sonuçları doğrultusunda 15- 19 ağustos 22 - 26 ağustos ve de 29 ağustos 2 eylül arasında yerleştirmeye esas nakil başvurusu yapması mümkün olacaktır. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir. TEOG sınavına giren öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularında 3 tercih yapma hakkı vardır ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğüne onaylatması gerekir. 8. sınıfta öğrenim gören öğrenciler ve de tercih sıralamasında bulunmakta olan bütün öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri öğrencilerin tercih doğrultularına göre okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü bakılarak yapılacaktır. Öğrencilerin yapmış oldukları tercihlere göre yerleştirme işlemleri sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları yani kazandıkları herhangi bir okullar belirlenerek otomatik olarak kayıtları sistem tarafından yapılacaktır. Sistemde bulunmakta olan ''ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM'' yazan yazıyı işaretleyen öğrenciler 9 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmaz ise öğrencinin yerleştirilmesi belirttiğimiz tarihten itibaren açık öğretim kurumlarına yapılacaktır. Heyecan ile beklenmekte olan TEOG yerleştirme sonuçları açıklanarak öğrenciler büyük bir stresten kurtulmuştur. Öğrenciler TEOG yerleştirme sonuçlarını internet üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde öğrenmeleri mümkün olacaktır. Öğrenciler TEOG yerleştirme sonuçlarını E-okul sisteminden öğrenebilecek.