Gündem Terör örgütü PKK'ya İstanbul'da darbe: 16 tutuklama

Terör örgütü PKK'ya İstanbul'da darbe: 16 tutuklama

21.02.2018 - 10:45 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 20 ilçede terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 16'sı tutuklandı.

Terör örgütü PKKya İstanbulda darbe: 16 tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro savcılarınca bölücü terör örgüt PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, örgütün amaç ve stratejileri doğrultusunda faaliyet yürüten KCK örgütlenmesinde “Siyasi Alan Merkezi” adı altında bir yapılanma olarak değerlendirilen HDK (Halkların Demokrasi Kongresi) içerisinde faaliyette bulundukları ve aralarında hiyerarşik yapılanma ve irtibat bulunduğu belirlenen 43 şüpheli şahıs belirlendi.

Haberin Devamı

30 GÖZALTI, 2 TABANCA, BİR TÜFEK

Tespitlerin ardından savcılık tarafından verilen gözaltı kararıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, 43 şahısın yakalanmasına yönelik olarak geçtiğimiz 7 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da 20 ayrı ilçede 43 ayrı adrese operasyon düzenledi.Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 43 şüpheli şahıstan 30'u yakalanıp gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda örgütsel doküman, dergi, kitap ve dijital malzemeler ele geçirilmişti.

13 FİRAR, 16 TUTUKLAMA, 12 ADLİ KONTROL
Firari 13 şüphelinin yakalanması için polisin yakalama çalışmaları sürerken, gözaltında bulunan 30 şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından dün mahkemeye sevk edildi. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edilen şüpheli şahıslardan 2' si savcılık işlemleri sonrası serbest kalırken, savcılıkça mahkemeye sevk edilen 28 şüpheliden 16'sı tutuklanıp cezaevine kondu, 12 şüpheli şahıs hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

Haberin Devamı

ARDAHAN JANDARMANIN ARADIĞI PKK PROPAGANDACISI İSTANBUL'DA YAKALANIP TUTUKLANDI
Öte yandan, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Ardahan İl Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Ş.Ö isimli kadın şüpheli şahıs geçtiğimi pazartesi günü İstanbul’da bulunan ikametine yapılan baskınla İstanbul TEM Şube ekiplerince gözaltına alındı. Bir günlük bir gözaltının ardından dün adli mercilere sevk edilen şüpheli şahıs “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.