Gündem Tersanede patlama! 2 ölü, 11 yaralı

Tersanede patlama! 2 ölü, 11 yaralı

29.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tuzla’da tersanede bakımı yapılan Hong Kong bandıralı gemide gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 2 işçi yaşamını yitirirken, 11 işçi ise yaralandı

Tersanede patlama 2 ölü, 11 yaralı

İstanbul Tuzla’da tersaneler bölgesinde bakımı yapılan akaryakıt gemisinde gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 2 işçi hayatını kaybederken, 1’i ağır 11 işçi yaralandı. Tuzla Tersanesi’nde bakımı yapılan Hong Kong bandıralı akaryakıt gemisinde dün patlama meydana geldi. Patlama, geminin pompa dairesindeki gaz sıkışması nedeniyle gerçekleşti. Bu sırada pompa dairesinde çalışan mekanikçi işçiler alevler arasında kaldı.

Haberin Devamı

Soruşturma başlatıldı

Patlamayla başlayan yangından etkilenin 11 işçi, olay yerine gelen ambulanslarla Tuzla ve Kartal’daki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de tersaneye gelerek yangına müdahale etti. Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından daireye giren itfaiye ekipleri, Muhammed Ali Yılmaz (25) ve Mehmet Tütüncü’nün cesediyle karşılaştı. Ölen işçilerin mekanikçi olarak çalıştıkları ve pompanın mekanik aksam bakımını yaptıkları öğrenildi. Hastanedeki yaralılar arasından 2 kişinin de yanık ünitesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Tersanede patlama 2 ölü, 11 yaralı

İstanbul Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “Tuzla’daki bir tersanede bakımı yapılan Hong Kong bandıralı LR2 Posedion isimli gemide meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerince söndürülmüştür. Yangında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 1’i ağır olmak üzere 11 işçi yaralanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca faciayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tersanede patlama 2 ölü, 11 yaralı