Gündem The Bodrum Cup 30 yaşında

The Bodrum Cup 30 yaşında

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

The Bodrum Cup 30 yaşında

Doğu Akdeniz’in en büyük deniz festivali olan American Hospital The Bodrum Cup, 30’uncu yılında yelken tutkunlarını bir araya getirdi. Bu yıl bir ilke imza atarak rotasını İstanbul’a çeviren organizasyon 25 mega yatla geçiş yaptığı İstanbul Boğazı‘nda görsel bir şölen yaşatıp, 22-27 Ekim arasında Bodrum ve Yunanistan’ın Leros Adası’nda düzenlenen yarışlarla sona erdi. 200 yatın yanı sıra toplam 10 bin izleyici ve yelkencinin katıldığı yarışlarda ‘Bodrum Belediyesi Dragonfly’ isimli tekne birinci oldu.

Haberin Devamı

Era Bodrum Yelken Kulübü’nün 1989 yılında, deniz meraklılarına ve profesyonel yat mürettebatına yelkenciliği öğretmek için yola çıktığı organizasyon, deniz tutkunlarının ve bu işe gönül veren insanların desteğiyle bu yıl 30’uncu kez kampana çaldı.

Bir Bodrum klasiği haline gelen ve denizcilerin misafirleriyle birlikte yarışmasını sağlamasıyla dünyadaki benzerlerinden de ayrılan organizasyon karada düzenlediği etkinliklerle de katılımcılarına bir festival havası yaşattı. Kenan Doğulu, Levent Yüksel ve Bengü’nün sahne aldığı organizasyonun Leros etabında yarışmacılar Komşu’ya misafir olurken, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Şimdi hedefimiz daha uzaklar. Bu organizasyonun dünya standartlarının üstünde olması için elimizden geleni yapacağız. Bu organizasyonun Türkiye’nin yüzü olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Leziz ‘kara kutu’

Denizdeki mücadeleyi mutfağa da taşıyan yarışmacılar, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’nda ter döktü. Kendilerine dağıtılan ‘kara kutular’la yaratıcılıklarını sınayan yarışmacılar, teknelerinin küçük mutfağında ve kısıtlı malzemelerle hünerlerini konuşturdu. Hijyen kuralları çerçevesinde üç meze hazırlayan yelkencilerin sunduğu tatlar denizci mutfağındaki gizli tarifleri de ortaya çıkardı.