Gündem Tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu tatlısı tarifi ve malzemeleri...

03.08.2021 - 22:24 | Son Güncellenme:

Masterchef'in yeni bölüm fragmanı yayımlandı. Masterchef'in yeni bölümünde yarışmacılar tiramisu yapıyorlar. Ana kadroya kalmak için yarışmacılar kıyasıya rekabet ediyorlar. Peki tiramusu nedir ve nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Tiramisu nasıl yapılır Tiramisu tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Tiramisu tarifi ile ilgili detaylar araştırılıyor. Masterchef'in final turunda yarışmacılar ana kadroya girmek için yarışıyorlar. Masterchef'in yeni bölümünde yarışmacılar tiramusu tarifini yapacaklar. Peki tiramisu nasıl yapılır ve malzemeleri neler?

Haberin Devamı

TİRAMİSU NEDİR?

Tiramisu, Mascarpone ile yapılan bir İtalyan tatlısı. Kelime anlamı "Beni neşenlendir ya da Beni yukarı çek "

TİRAMİSU MALZEMELERİ NELER

1 paket kedi dili bisküvi ya da kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker (5 kaşığı krema için olmak üzere)
1 adet yumurta sarısı 2 su bardağı süt
200 gram labne peynir
1 yemek kaşığı granül kahve
1 çay bardağı sıcak su
Kakao (üzeri için)

TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak kremayı hazırlayabilirsiniz. Kremanın soğumasını beklerken de geriye kalan adımları tamamlamak zaman tasarrufu sağlayabilir. Hadi başlayalım!

1. Krema için; 5 yemek kaşığı toz şeker, un ve yumurta sarısını orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli bir şekilde karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelen kremayı soğumaya bırakalım.
2. Granül kahve, sıcak su ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ayrı bir karpta karıştıralım. Bu karışımı kek tabanını ıslatmak için kullanacağız.
3. Soğuk kremayı labne peynirle buluşturalım ve mikser yardımıyla çırpalım.
4. İki tabanlı olması için kakaolu keki ya da kedi dilimini ayıralım. İlk katı servis tabağına alıp hazırladığımız kahveli karışımla ıslatalım. Üzerine soğuk kremanın yarısını yayalım.
5. Pastanın diğer katı için de aynı işlemi gerçekleştirelim. İkinci katı da kahveli karışım ile ıslattıktan sonra kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayalım.
6. Kakaoyu pastanın yüzeyine çay süzgeci yardımıyla serpelim. Tatlımızı buzdolabına 1-2 saat dinlenmek üzere bırakalım. Dinlenen tiramisu dilimlenip servis edilmeye hazır! Afiyet olsun.