Gündem Tişörtle ilgili 5 kişiye dava

Tişörtle ilgili 5 kişiye dava

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmaris’teki suikast girişimi davasının duruşmasına tutuklu sanık Gökhan Güçlü’nün, “kahraman” anlamına gelen İngilizce “hero” yazan tişörtle gelmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla E Tipi Cezaevi İkinci Müdürü ile bir idare memuru ve üç infaz koruma memuru hakkında 3 aydan 1 yıla kadar “görevi ihmal” suçundan kamu davası açıldı.

Tişörtle ilgili 5 kişiye dava

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz “Hero tişörtüne ilişkin, mektupları inceleme komisyonundaki üç infaz koruma memuru, bir denetleyici ikinci müdür ve idare memuru hakkında, görevi ihmal suçundan kamu davası açıldığını kaydetti. Yavuz yaptığı açıklamada “Görevliler hakkında kasıt bulamadık. Yasanın kendilerine verdiği yetkilerle ilgili gerekli özeni dikkati, göstermediler. Bundan sonra takdir mahkemenindir” dedi.
Görevlilerin ihmalleri hakkında da bilgi veren Yavuz, “Üç kişilik komisyon mektubu incelemiş, orada ‘Sen bizim kahramanımızsınız. Sana kahraman yazan bir tişört gönderiyoruz’ yazılı. Bizim açımızdan bu bir skandal. Biz davayı açtık” ifadelerini kullandı.